Detailomsætning stiger i april

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailomsætningen steg med 1,6 pct. fra marts til april, når der korrigeres for prisudviklingen, almindelige sæsonudsving og antallet af handelsdage.

Foto: Dansk Erhverv

Det er godt nyt, at detailsalget igen stiger, lyder det fra Dansk Erhverv. 

Detailsalget er faldet kraftigt i løbet af 2021 og 2022, fordi forbrugerne er vendt tilbage til de normale forbrugsmønstre fra før coronakrisen. Samtidig har de høje prisstigninger gjort ondt, men nu er detailsalget normaliseret til niveauet fra før coronakrisen.   

Under coronakrisen kunne forbrugerne i flere perioder ikke gå på restaurant eller tage på ferie i udlandet. Derfor brugte de i stedet penge i detailhandlen, hvor priserne steg kraftigt. Nu er forbrugerne vendt tilbage til de gamle forbrugsvaner, hvor tjenester fylder en større del af forbruget og varer fra detailhandlen fylder mindre. Det betyder, at detailsalget ikke længere falder.  

Den høje inflation lægger en dæmper på købekraften  
Den høje inflation lægger en dæmper på købekraften, men husholdningernes samlede forbrug er stadig pænt, fordi indkomsterne er steget pænt.   

”Vi venter, at detailsalget vil holde det nuværende niveau de kommende måneder, og begynde med at stige en smule mod slutningen af året. Inflationen er faldet, og forbrugertilliden er i bedring. Dertil er beskæftigelsen rekordhøj, mens det også er positivt, at danskerne har sparet op igennem de senere år. Den helt store udfordring bliver de kraftige rentestigninger”, fastslår det fra Dansk Erhverv. 

Det seneste år har forbrugernes største udfordring været den høje inflation. Fremadrettet bliver den altoverskyggende udfordring for danskerne, at renterne er steget kraftigt. De kraftige rentestigninger trækker penge ud af budgettet for især de familier, der har variabelt forrentede boliglån.  

-PF 

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.05.2024PARK Styling

Sponseret

Specialiseret frisørsalon runder 10 år

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

16.05.2024hair.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024hair.dk

Søg kapital til din virksomhed

10.05.2024hair.dk

Butikstyverier i stigning

09.05.2024hair.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023