Har du styr på forårets ferieplanlægning

Forårets helligdage nærmer sig. Hvis du overvejer at varsle ferie i salonen i løbet af foråret eller acceptere en medarbejders ferieønsker i samme periode, skal du huske, at medarbejderen har ret til tre ugers hovedferie i sammenhæng, lyder det fra Dansk Erhverv.

Foto: 123rf.com

Husk at al ferie er betalt ferie, hvis man ser bort fra helt nye medarbejdere på arbejdsmarkedet. Fordi al ferie er betalt ferie, skal ferien være optjent, når den afholdes. Du kan godt varsle ferien, selvom den ikke er optjent endnu, hvis ferien forventes optjent, før den skal holdes. Ferie kan først holdes måneden efter, at den er optjent. Du skal derfor være opmærksomme på, om medarbejderen kan nå at optjene nok betalte feriedage, hvis medarbejderen beder om ferie, eller du ønsker at varsle ferie. 

Hvis der ikke er optjent nok betalte feriedage på afholdelsestidspunktet, er der mulighed for at indgå en aftale om betalt ferie på forskud. 

Tre ugers sammenhængende sommerferie 

Alle medarbejdere har ret til at holde tre ugers (15 dages) hovedferie i sammenhæng i hovedferieperioden fra den 1. maj – 30. september. 

Du kan kun varsle afholdelse af hovedferie, hvis de tre uger er optjent på afholdelsestidspunktet. Hvis det ikke er tilfældet, kan du ikke gennemføre en varsling. Afholdelse af tre ugers hovedferie i september kan under alle omstændigheder kun ske efter aftale med medarbejderen. 

Vær opmærksom på, at der først er opsparet 25 feriedage med udgangen af august måned. Hvis du ønsker at varsle hovedferie i juli måned, ”mangler” medarbejderen at optjene 4,16 feriedage, der først optjenes med udgangen af juli måned (2,08 dage) og udgangen af august måned (2,08 dage). Du skal derfor allerede nu være opmærksomme på, hvor mange feriedage du accepterer eller varsler til afholdelse i løbet af foråret. 

Hvornår skal ferien varsles? 

Hvis du ikke kan blive enige med medarbejderen om feriens placering, kan du varsle feriens placering. Hovedferie skal varsles med mindst tre måneders varsel, og restferie med mindst en måneds varsel. 

Artikler

25.09.2023|hair.dk

En hyldest til Brigitte Bardot

22.09.2023|hair.dk

Vi elsker skønhed og de rene produkter

21.09.2023|hair.dk

Den usynlige nylonstrømpe

20.09.2023|hair.dk

Ny bæredygtig emballage

18.09.2023|hair.dk

Affaldssortering i salonen – hvad er kravene?

15.09.2023|hair.dk

En inspirerede aften i Marcel Klubben

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023