En wellbeing-oplevelse i Paris

Hvad kan en af verdens største boligmesser gøre for beautybranchen? Det kunne man jo godt spørge sig selv om, men i august 2023 lancerede Maison&Objet i Paris et wellbeing-område, og frem til messen i januar var interessen og antallet af udstillere steget markant.

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

08.02.2024

Pia Finne, hair.dk

“Det er det område på messen, hvor vi har set den kraftigste vækst”, lyder det fra Alexandra Iftimiciuc, International Market Manager på Maison&Objet. Hun tilskriver det en stor og kraftigt voksende interesse for wellness, wellbeing og beauty-området. Ikke blot blandt professionelle beauty-aktører, men også blandt livsstilsbutikker, der kombinerer beauty og wellbeing med andre produktgrupper.

I wellbeing-området kunne man se tendenser og teste nye måder at forstå det nye wellnessmarked bedre på i en autentisk oplevelse af velvære.

På området var der mulighed for at få en Wellbeing Experience. 

"Alle sessionerne var fyldt op, og der var ventelister; folk stod i kø," forklarer skaberen af Seinographe, Marina Mussat, der er på forkant med trivselsrelaterede events, som hun regelmæssigt er vært for i sin parisiske butik. 

"Hos Maison&Objet kom deltagerne fra design og kunst i levende verdener og var ikke nødvendigvis fortrolige med wellness," fortsætter hun, "og alligevel var selv dem, der var tættest på denne type holistiske oplevelser, meget åbne og glade for at opdage nye praksisser."

Trenden blev der også kigget ind i af trendbureauet Fashion Snoops, og de præsenterede tre udviklingsområder for skønhedsbranchen: ”Symbio tech og fremkomsten af tekniske løsninger”, ”Longivity og de biovidenskabelige bidrag i forhold til at modificere virkningerne af aldring” og endelig ”Introspektion – at kigge indad - og hvordan kan vi genoprette forbindelsen til vores følelser”.

"Ideen er at gå lidt længere i fordybelsen," hævder Marina Mussat, som inviterede til fordybende yogasessioner med det parisiske studie MyGinger. 

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Så højteknologien blev forenet med gamle men stadig relevante teknikker, og indretningsarkitekter lærte om indisk Feng Shui "Vastu Shastra" og opdagede, hvordan den gamle praksis kan anvendes i et interiør eller en butik. 

Blandt områdets nye tiltag var en Beauty Bar, hvor man hver dag kunne smage forskellige ”beauty foods” helt i tråd med tendensen om Inner beauty og nye kosttilskud, der medvirker til skønhed, som kommer indefra.

Fokus på et blomstrende wellnessmarked

Med det øgede fokus, der er på det stærkt voksende Wellness-marked med en forventet global vækst på 9.9% om året i løbet af de næste 5 år (ifølge Global Wellness Institute), kan et besøg på Maison&Objets Well-being Experience give en god forståelse af markedet og de udfordringer, der er. 

Der er ingen tvivl om, at Wellbeing også i september 2024 vil være en del af Maison&Objet, og måske et sted, hvor danske beauty-relaterede butikker, saloner og klinikker kan få en ny indgangsvinkel til branchen og inspiration til, hvordan man kan videreudvikle sin egen forretning – samt selvfølgelig fordybe sig i en boble af positiv energi med flere dimensioner: et udvalg af nye produkter, der forbedrer trivsel for en selv og hjemmet, samt en ægte sensorisk og holistisk rejse på et marked, der er mere end lovende.

www.maisonetobjet.com

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Foto: Maison&Objet/Anne Emmanuelle Thion

Relateret indhold

23.02.2024hair.dk

Et forår i farver

22.02.2024hair.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

08.02.2024hair.dk

En wellbeing-oplevelse i Paris

12.01.2024hair.dk

Nyt til hud og læber

03.01.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Smukke accessories fra BelVu

20.12.2023hair.dk

N’AGE åbner klinik i Risskov

14.12.2023hair.dk

naturlig deodorant

08.12.2023HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

Næring til dit hår, hud og negle

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
PARK Styling
Kursus
KURSUSKALENDER FOR ALLE FRISØRER 2024/2025

Se her alle de fantastiske kurser PARK tilbyder!

Dato

01.01.2024

Sted

Danmark

ZENZ
Kursus
Trend herre/dame

Et 3-dags kursus i de nyeste hårtrends indenfor herre- og damemode.

Dato

26.02.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV, Denmark

Upgrade Hair
Kursus
INSPIRATIONS AFTEN

Denne aften byder på alt lige fra balayage til nye farveteknikker

Dato

26.02.2024

Tid

18:30

Sted

Glostrup, Varde og Aalborg

ICON HAIRSPA A/S
Kursus
Brunch med Kevin.Murphy

Hvis du har tid og lyst til en lille uformel sammenkomst omkring Kevin Murphy produkterne og få nogle stylingstips til forårets komme, så sørger vi for brunch og kaffe på en Cafe i nærheden af dig. To af vores undervisere vil fortælle om lidt om udvalgte Kevin Murphy produkter konceptet bag Kevin Murphy.

Dato

27.02.2024

Tid

09:00

Sted

Bows and Balloons, Teglholmens Østkaj 69, 2450 København

Pact Nordic A/S
Kursus
Color Academy personlig udvikling indenfor Philip Martin’s fantastiske farveverden

Vi har skabt vores Color Academy ud fra ønsket om at udvikle hver enkelt frisør til at blive endnu stærkere i farvernes muligheder.

Dato

27.02.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

FRISØRLAND.DK
Kursus
MoreTeaSir // Frisørland kursus

Du skal med når Frisørland & MoreTeaSir præsenterer forårets og sommerens nyeste trends og tendenser. Vi har denne sæson inviteret MORETEASIR med på vores trend tour ss24, for at give dig mulighed for at blive inspireret til at se hår, klippe- og farveteknikker og stylinger fra en ny vinkel. Her vil hverdagens kunder møde kundetypen, som tør dét ekstra, og tør skille sig ud fra mængden. Vi byder velkommen til Hasse Kliem, som leverer anderledes, men super fedt hår, inde for alle kønnets rammer. Mad serveres fra kl. 18.30.

Dato

27.02.2024

Tid

19:00

Sted

Aalborg

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023