Nyt dansk skønhedsbrand på markedet

LOED er et nyt dansk brand. Bag LOED står Charlotte Dokkedal Leth, der med baggrund i sin egen historie, har skabt en ansigtscreme, der kan bruges af alle med både sensitiv og normal hud – unge som ældre. Og Charlotte stopper bestemt ikke her…

Loed er et nyt, dansk brand. Foto: Loed

09.04.2024

Pia Finne, hair.dk

”Jeg er et nysgerrigt menneske, og når man har allergi og eksem som barn, og senere udvikler en meget sensitiv hud, så bliver det essentielt at finde en ansigtscreme, der fungerer. Det i kombination gjorde, at jeg besluttede mig for at udforske området, og tage på den rejse det er at skabe en ny ansigtscreme og en ny serie hudplejeprodukter”. Det fortæller Charlotte Dokkedal Leth, der er grundlægger af LOED, og som netop har lanceret sin første ANSIGTSCREME 01.

Foto: Loed

Sin viden har hun opnået igennem flere års granskning af hudplejeingredienser og evaluering og test af produkter på egen krop. Hun udforskede gamle hudplejetraditioner og kombinerede dem med sine personlige indsigter for at skabe sin egen ansigtscreme. I begyndelsen lavede hun cremen hjemme ved køkkenbordet, men efterhånden ville flere og flere blandt familie, venner og bekendte gerne have fingre i cremen, og Charlotte besluttede sig for at tage LOED skridtet videre.

For Charlotte er det en helt ny boldgade, og hun synes, det er fantastisk spændende og sjovt at bevæge sig ind i en ny verden. ”Det er et marked, hvor der er mange spillere. Men jeg tænker ikke, at jeg på noget plan skal konkurrere med de store i branchen. I første omgang sælger jeg produkterne online, men jeg vil naturligvis også gerne have dem ud i butikkerne og salonerne”.

Alle produkterne er fremstillet i Danmark. Håndlavet i små partier på familiens gård i Jylland. ”Den håndværksmæssige proces, understøttet af vores dedikation, og produktion i små partier, garanterer, at produkterne altid er friske og af virkelig høj kvalitet”, forklarer Charlotte. Og de er naturligvis testede på et godkendt laboratorium, så de lever op til alle gældende krav og sikkerhedsevalueringer.

Charlotte Dokkedal Leth. Foto: Loed

”Det er jo – heldigvis – en branche med mange regulativer, så dem har jeg naturligvis sat mig ind i. Det gode er, at har man en godkendelse i EU, gælder den hele EU, så jeg tænker helt klart også, at LOED skal ud over Danmarks grænser, for Danmark er et lille land”.

”Der findes mange rene og økologiske produkter, men der er også meget i ingredienslisterne, man ikke kan gennemskue. Derfor har jeg virkelig gjort mig umage med hver eneste ingrediens, og det eneste, der ikke er økologisk, er konserveringsmidlet”, forklarer Charlotte. Og hun har forsøgt. ”Men jeg vil ikke sende produkter på markedet, der ikke holder, så i stedet har jeg fundet et naturbaseret konserveringsmiddel, der er lavet kemisk”, forklarer hun.

Serien skal udbygges

Charlottes plan er også helt klart at udbygge serien. På hobbyplan har hun allerede en bodylotion og en micellar water klar. Nu skal produkterne dog alle sammen testes og sikkerhedsgodkendes. Herudover arbejder hun på en shampoo og en balsam samt en ”alt mulig creme”

”Alle produkterne er egentlig opstået af behov i min familie. Da min ene søn, der har mange krøller, havde tør hovedbund, udviklede jeg en shampoo og balsam, og da jeg selv havde brug for en all round creme, udviklede jeg den”.

Og selv om Charlotte tager det skridt for skridt, så lover hun allerede nu flere nye produkter i serien.

”Vi er mere opmærksomme end nogensinde på, hvad vi smører i ansigtet og på kroppen, og ikke mindst de unge har stort fokus på det. Derfor ser jeg også, at der sagtens er plads til LOED i det nye marked”, slutter Charlotte Dokkedal Leth.

www.loed.dk

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

14.05.2024IdHAIR Company A/S

Sponseret

To nyheder fra IdHAIR!

09.05.2024hair.dk

Beskyttelse mod solens stråler

06.05.2024PARK Styling

Sponseret

PARK Styling vinder priser til Universal Beauty Awards 2024

10.04.2024hair.dk

Rekordomsætning hos Rudolph Care

09.04.2024hair.dk

Nyt dansk skønhedsbrand på markedet

28.03.2024hair.dk

Fugtgivende magi

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023