Helt ærligt...

Det danske parfumemærke Ærlig har været på en lang og spændende rejse siden Lis Hansen i 2018 satte sig for at skabe en serie parfumer helt uden de 26 stoffer, der findes på EU’s allergen-liste. Det lykkedes for hende, og i dag har hun en sund forretning, der udvikler sig støt og roligt.

Foto: Ærlig

12.10.2023

Pia Finne, hair.dk

Det har været en lang og spændende rejse, Lis Hansen har været på, siden hun i 2018 besluttede sig for at ville udvikle dufte uden en eneste af de 26 allergener på EU’s allergenliste. Den opgave, hun stillede sig selv, var bestemt ikke nem, men hun løste den, og netop nu lanceres P06 – nr. seks i rækken af danskproducerede parfumer uden allergener.

Lis Hansen er uddannet laborant og miljøteknikker, og hun har i mange år arbejdet med hår- og hudplejemidler, så at arbejde med parfume var ikke noget nyt for hende.

”Men for fem år siden, stod jeg et sted i mit liv, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle. Jeg ville gerne være selvstændig, men jeg ville også gerne lave noget, andre ikke gør. Så derfor kastede jeg mig over udviklingen af parfumer uden de 26 deklareringspligtige allergener, som EU mener, kan fremkalde allergi”, fortæller Lis.

Lis Hansen har skabt Ærlig.. Foto: Ærlig

Hun forklarer, at det ikke er let at skabe parfumer uden allergener, for selv æteriske olier indeholder allergener. ”Lavendelolie indeholder f.eks. hele tre stoffer, der er på EU’s allergen-liste”. 

At Ærlig-parfumerne er helt uden de allergifremkaldende stoffer, er naturligvis også grunden til, at brandet hedder Ærlig. ”For man kan faktisk godt anvende stofferne uden at deklarere dem, hvis mængden er under en vis grænseværdi. Men jeg har valgt at være ærlig og at producere helt uden stofferne”, forklarer Lis, der dog også medgiver, at det er svært at finde dufte, som er dejlige og friske. ”Men man kan heldigvis lave meget i laboratoriet i dag”, siger hun og slår fast, at Ærlig-duftene er molekyledufte, der arter sig i forhold til den hud, de kommer på afhængigt af hormoner og andet.

Samtidig har Lis også valgt at få parfumerne dermatologisk testet på sensitive personer, så hun kan garantere, at så mange mennesker som muligt kan bruge duftene. Og de er tekstet negativt for fototoksicitet. Det vil sige, at man ikke får pigmentpletter på huden, når man går ud i solen med parfumen på.

Endnu et benspænd, hun gav sig selv var, at hendes parfumer skulle være så cirkulære og miljøvenlige som muligt. Derfor er råvarerne samt emballagen købt indenfor Europas grænser – primært i Danmark, ligesom produktionen af både parfumen og emballagen foregår i Danmark. I det hele tager er Lis glad for at samarbejde med danske virksomheder; grafikere, fotografer og trykkerier.

”Æsken er foldet – ikke limet, og teksten fra indlægssedlen er trykt på æsken. Herudover er der ingen celofan om produktet, kartonen er FSC certificeret, og etiketten er fremstillet af sukkerrør”. 

Foto: Ærlig

Den ser godt ud og dufter godt

Når alt dét er sagt, understreger Lis, at hendes parfumer er for alle – også mennesker, der ikke lider af nogen former for allergi. ”De ser godt ud, de dufter godt, og de kan bruges af alle. Faktisk er P06 endda en unisexparfume, så også mændene kan være med”.

Nyt er også parfumer i små taskestørrelser, så duften kan friskes op i løbet af dagen. Taskestørrelserne har rollerball, så man ikke sprøjter på omgivelserne.

Når Lis skal beskrive sine dufte, forklarer hun, at 01 er den mest neutrale, mens 02 og 03 er mere modige dufte til dem, der godt tør skille sig lidt ud. ”P04 blev nomineret til en Danish Beauty Award i nichekategorien i år, og P05 er nomineret til Årets velduft i en forbrugerkonkurrence i Costume”, fortæller Lis, der håber på, at den også vil blive nomineret til en Danish Beauty Award i år.

Lige nu er hun ved at udvikle deodoranter. Og som hun fortæller, er selve produktet ikke problemet. Det er emballagen. ”Jeg kan finde emballage til deodoranterne i Hong Kong, men det vil jeg ikke. Så jeg fortsætter jagten”, siger hun med et smil.

æskerne er foldede i stedet for limede og teksten er trykt på indersiden af æsken, så der ikke skal printes unødigt.. Foto: Ærlig

Hendes plan er helt klart at fortsætte udviklingen. ”Men jeg tager ét skridt ad gangen. Jeg har startet virksomheden op uden investorer, uden at have en rygsæk fyldt med penge og uden en bank, der troede på mig. Jeg ville ikke have, at nogen skulle kautionere for mig, så jeg har brugt hele min pensionsopsparing på Ærlig”, fortæller Lis, der i dag har fundet en bank, der tror på hende.

”I dag har jeg en god, sund forretning med overskud, og jeg skylder ikke nogen noget. Det er sådan, jeg helst vil have det”, pointerer hun. Og selv om hun ikke ser Ærlig som en kæmpestor virksomhed, så er hun sikker på, at den vil vokse stille og roligt.

I dag findes Ærlig parfumerne hovedsageligt hos kosmetologer og i hudplejeklinikker, der er glade for at kunne sælge en parfume uden de 26 stoffer på EU’s allergen-liste. Men også brugskunstforretninger og frisører er begyndt at tage parfumerne ind, og det er Lis glad for.

”Ærlig passer godt ind mange steder, parfumerne er specielle, og kan de stå steder som en frisørsalon, hvor kunderne måske kan se dem og dufte dem, mens de venter – og få historien bag Ærlig fortalt. Så er det perfekt”, slutter hun.

Relateret indhold

24.04.2024hair.dk

DM 2024

23.04.2024hair.dk

Den digitale sikkerhed halter hos danske SMV’er

28.03.2024hair.dk

Fugtgivende magi

06.03.2024hair.dk

Smukke farver til foråret

06.03.2024hair.dk

Boom i sager om ulovlige kosmetiske klinikker

28.02.2024hair.dk

Maske til træt og ujævn hud

21.02.2024hair.dk

Nye plejeserie med havremel

14.02.2024hair.dk

Frisk unisex-duft

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
FRISØRLAND.DK
Kursus
Let There Be Light // Frisørland kursus

Et kursus, hvor vi skal have blondinerne frem i bussen. Der bliver fokuseret på teknikker, fra store til små blonderinger, som kan mixes og matches med evo's produkter. Du kommer til at mestre lysningsprocesser, beizestyrker, glossinger og nye evo teknikker, som du kan tage med tilbage, og anvende i salonen allerede i morgen. Vi byder velkommen til Simone Høj, som har arbejdet på højt internationalt niveau og Peter Holt, Frisørlands dygtige tekniker. Pris er inkl. frokost.

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

København

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS ELUMEN BEGINNER

OPLEV FREMTIDENS HÅRFARVE

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

ZENZ
Kursus
Grøn frisør

Et inspirerende kursus, hvor du lærer alt om Grøn Salon og hvordan du kan få din egen salon certificeret.

Dato

06.05.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV, Denmark

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS BALAYAGE

Bliv fortrolig med forskellige lysningsteknikker som balayage, babylights, ombré, teasylights og meget mere.

Dato

13.05.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

PARK Styling
Kursus
CURLY GIRL SAMT VIDEN OM NYE TEKNIKKER MED METTE ROSE OG KATRINE BJERRING

Opdag hemmelighederne bag smukke krøller ved at deltage i vores kursus i Kolding med Mette Rose og Katrine Bjerring!

Dato

13.05.2024

Tid

10:00

Sted

Kolding

PARK Styling
Kursus
INTRO- OG INSPIRATIONSKURSUS I PARK PRODUKTER & FARVER

Optimer din anvendelse af produkterne på vores kursus, hvor vi mødes for at dykke ned i farver og dele viden. Få en grundig forståelse og tryghed med vores produkter. En inspirerende oplevelse for alle.

Dato

15.05.2024

Tid

10:00

Sted

Kolding

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023