Helt ærligt...

Det danske parfumemærke Ærlig har været på en lang og spændende rejse siden Lis Hansen i 2018 satte sig for at skabe en serie parfumer helt uden de 26 stoffer, der findes på EU’s allergen-liste. Det lykkedes for hende, og i dag har hun en sund forretning, der udvikler sig støt og roligt.

Foto: Ærlig

12.10.2023

Pia Finne, hair.dk

Det har været en lang og spændende rejse, Lis Hansen har været på, siden hun i 2018 besluttede sig for at ville udvikle dufte uden en eneste af de 26 allergener på EU’s allergenliste. Den opgave, hun stillede sig selv, var bestemt ikke nem, men hun løste den, og netop nu lanceres P06 – nr. seks i rækken af danskproducerede parfumer uden allergener.

Lis Hansen er uddannet laborant og miljøteknikker, og hun har i mange år arbejdet med hår- og hudplejemidler, så at arbejde med parfume var ikke noget nyt for hende.

”Men for fem år siden, stod jeg et sted i mit liv, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle. Jeg ville gerne være selvstændig, men jeg ville også gerne lave noget, andre ikke gør. Så derfor kastede jeg mig over udviklingen af parfumer uden de 26 deklareringspligtige allergener, som EU mener, kan fremkalde allergi”, fortæller Lis.

Lis Hansen har skabt Ærlig.. Foto: Ærlig

Hun forklarer, at det ikke er let at skabe parfumer uden allergener, for selv æteriske olier indeholder allergener. ”Lavendelolie indeholder f.eks. hele tre stoffer, der er på EU’s allergen-liste”. 

At Ærlig-parfumerne er helt uden de allergifremkaldende stoffer, er naturligvis også grunden til, at brandet hedder Ærlig. ”For man kan faktisk godt anvende stofferne uden at deklarere dem, hvis mængden er under en vis grænseværdi. Men jeg har valgt at være ærlig og at producere helt uden stofferne”, forklarer Lis, der dog også medgiver, at det er svært at finde dufte, som er dejlige og friske. ”Men man kan heldigvis lave meget i laboratoriet i dag”, siger hun og slår fast, at Ærlig-duftene er molekyledufte, der arter sig i forhold til den hud, de kommer på afhængigt af hormoner og andet.

Samtidig har Lis også valgt at få parfumerne dermatologisk testet på sensitive personer, så hun kan garantere, at så mange mennesker som muligt kan bruge duftene. Og de er tekstet negativt for fototoksicitet. Det vil sige, at man ikke får pigmentpletter på huden, når man går ud i solen med parfumen på.

Endnu et benspænd, hun gav sig selv var, at hendes parfumer skulle være så cirkulære og miljøvenlige som muligt. Derfor er råvarerne samt emballagen købt indenfor Europas grænser – primært i Danmark, ligesom produktionen af både parfumen og emballagen foregår i Danmark. I det hele tager er Lis glad for at samarbejde med danske virksomheder; grafikere, fotografer og trykkerier.

”Æsken er foldet – ikke limet, og teksten fra indlægssedlen er trykt på æsken. Herudover er der ingen celofan om produktet, kartonen er FSC certificeret, og etiketten er fremstillet af sukkerrør”. 

Foto: Ærlig

Den ser godt ud og dufter godt

Når alt dét er sagt, understreger Lis, at hendes parfumer er for alle – også mennesker, der ikke lider af nogen former for allergi. ”De ser godt ud, de dufter godt, og de kan bruges af alle. Faktisk er P06 endda en unisexparfume, så også mændene kan være med”.

Nyt er også parfumer i små taskestørrelser, så duften kan friskes op i løbet af dagen. Taskestørrelserne har rollerball, så man ikke sprøjter på omgivelserne.

Når Lis skal beskrive sine dufte, forklarer hun, at 01 er den mest neutrale, mens 02 og 03 er mere modige dufte til dem, der godt tør skille sig lidt ud. ”P04 blev nomineret til en Danish Beauty Award i nichekategorien i år, og P05 er nomineret til Årets velduft i en forbrugerkonkurrence i Costume”, fortæller Lis, der håber på, at den også vil blive nomineret til en Danish Beauty Award i år.

Lige nu er hun ved at udvikle deodoranter. Og som hun fortæller, er selve produktet ikke problemet. Det er emballagen. ”Jeg kan finde emballage til deodoranterne i Hong Kong, men det vil jeg ikke. Så jeg fortsætter jagten”, siger hun med et smil.

æskerne er foldede i stedet for limede og teksten er trykt på indersiden af æsken, så der ikke skal printes unødigt.. Foto: Ærlig

Hendes plan er helt klart at fortsætte udviklingen. ”Men jeg tager ét skridt ad gangen. Jeg har startet virksomheden op uden investorer, uden at have en rygsæk fyldt med penge og uden en bank, der troede på mig. Jeg ville ikke have, at nogen skulle kautionere for mig, så jeg har brugt hele min pensionsopsparing på Ærlig”, fortæller Lis, der i dag har fundet en bank, der tror på hende.

”I dag har jeg en god, sund forretning med overskud, og jeg skylder ikke nogen noget. Det er sådan, jeg helst vil have det”, pointerer hun. Og selv om hun ikke ser Ærlig som en kæmpestor virksomhed, så er hun sikker på, at den vil vokse stille og roligt.

I dag findes Ærlig parfumerne hovedsageligt hos kosmetologer og i hudplejeklinikker, der er glade for at kunne sælge en parfume uden de 26 stoffer på EU’s allergen-liste. Men også brugskunstforretninger og frisører er begyndt at tage parfumerne ind, og det er Lis glad for.

”Ærlig passer godt ind mange steder, parfumerne er specielle, og kan de stå steder som en frisørsalon, hvor kunderne måske kan se dem og dufte dem, mens de venter – og få historien bag Ærlig fortalt. Så er det perfekt”, slutter hun.

Mere fra...

05.12.2023hair.dk

PARK i feststemning

04.12.2023hair.dk

Vi går efter den højeste fællesnævner

01.12.2023hair.dk

Frisk unisex-duft

30.11.2023hair.dk

Sebastian Professional fejrer 50-års jubilæum med et nyt Limited edition samarbejde

29.11.2023hair.dk

Danskerne oplever at virksomheder greenwasher

29.11.2023hair.dk

Stylingprodukter med attitude

28.11.2023hair.dk

Giv glæde til huden

27.11.2023hair.dk

Danske NØIE lancerer verdens første well-ageing hudpleje, der kombinerer AI og personlig rådgivning

Jobmarked

Se alle

BELLACCI FRIZISTO ApS

Frisør søges til Bellacci Frizisto i hjertet af Odense

Elsker du dit fag og er passioneret Team player og serviceminded

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

INTERNATIONAL TRAINING ACADEMY A/S

Frisørunderviser søges til Beauty and Styles frisørskole i Aalborg.

Elsker du frisørfaget og trænger du til at prøve noget nyt? Så er vi klar til at give dig muligheden for at være med til at forme fremtidens frisører!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.12.2023

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

30.12.2023

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

30.12.2023

PARK Styling

PARK by studie rørbæk I RANDERS SØGER NY FRISØR ASSISTENT

Vi søger en fuldtid- eller deltid frisør hurtigst muligt.

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Savner du frihed i dit arbejde?

Du ønsker forandring og nye muligheder for personlig og professionel udvikling. Se om du kan genkende dig selv i følgende

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023