Danskerne oplever at virksomheder greenwasher

Godt 50 pct. af danskerne mener, at virksomhederne greenwasher, viser en ny undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv.

Foto: 123RF.com

Tillid til virksomheders påstande om klimatiltag er afgørende for forbrugernes beslutninger i dagens bæredygtighedsbevidste samfund. Men Dansk Erhverv har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at over halvdelen af danskerne oplever, at virksomhederne overdriver, vildleder eller taler falskt om miljø- og klimavenligheden af deres produkter. Det tegner et komplekst billede af forbrugernes syn på virksomhedernes grønne markedsføring og udgør en udfordring for virksomhederne.

Men danskernes forbrug er med til at drive den grønne omstilling, og hele 64 pct. af danskerne vil gerne købe mere miljø- og klimavenligt, end de gør i dag. Derfor kræver det, at forbrugerne har tillid til virksomheders påstande om klima- og miljøvenligheden af de produkter, de sælger. Dansk Erhverv spurgte ind til, om danskerne oplever, at virksomheder greenwasher deres produkter, samt til hvor nemt eller svært det er at gennemskue produkternes miljø- og klimapåvirkning.

53 pct. af danskerne har i høj eller nogen grad oplevet, at virksomheder overdriver, vildleder eller taler falskt om klima- og miljøvenligheden af de produkter, de sælger. Faktisk er det kun 16 pct. af danskerne, der i mindre grad eller slet ikke oplever greenwashing fra virksomhederne. Det indikerer, at der eksisterer en grundlæggende skepsis blandt danskerne over for virksomhedernes brug af grøn markedsføring.
Kun 6 pct. af danskerne finder det meget nemt eller nemt at gennemskue miljø- og klimapåvirkningen af de ting, de køber. Omvendt har knap to ud af tre danskere (65 pct.) meget svært eller svært ved at gennemskue klima- og miljøpåvirkningen af deres indkøbskurv.

Virksomheder er påpasselige med grøn markedsføring
En tidligere analyse fra Dansk Erhverv viser også, at mere end hver fjerde af Dansk Erhvervs medlemmer holder sig tilbage med brug af grønne udsagn i markedsføringen som følge af frygt for public shaming. En del virksomheder holder sig derfor tilbage med at kommunikere om deres grønne tiltag og grønne produkter af frygt for at blive betragtet som greenwashers. 

”Denne overforsigtige tilgang kan på den anden side føre til, at virksomhederne undlader at dele vigtige bæredygtighedsinitiativer og resultater med deres kunder”, lyder det fra Dansk Erhverv.

-PF

Relateret indhold

22.02.2024hair.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024hair.dk

Nye plejeserie med havremel

19.02.2024hair.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

19.02.2024Upgrade Hair

Sponseret

Velkommen til Upgrade Hair`s Education program

14.02.2024We Are One Denmark

Sponseret

Aveda hyldet som Årets Bedste Hårplejeserie ved Costume Awards 2023

13.02.2024hair.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

09.02.2024PARK Styling

Sponseret

Tonsus-trio øger bæredygtigt fokus

09.02.2024hair.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023