5 hurtige til Magnus Dupont

Magnus Dupont er netop blevet udlært hos frisør Dupont & Dupont i Taastrup. Vi har spurgt ind til hans valg af branche, hvad det betyder for en elev med en god læreplads, og hvordan en ung frisør, der netop skal i gang med at sætte sine spor i branchen, ser fremtiden for frisørerne.

Magnus Dupont er netop blevet udlært, og han har masser af kreaive planer for fremtiden i sit nye job hos Stuhr.. Foto: Tina Dupont

02.06.2023

Pia Finne, hair.dk

Hvorfor valgte du at blive frisør?

”Jeg tror, der hænger sammen med, at jeg altid har synes, det har været et inspirerende fag. Jeg har levet med branchen, siden jeg var barn, og jeg har altid været inspireret af min faster, Tina Dupont. Jeg startede i salonen i Taastrup som vaskedreng, men faktisk begyndte jeg herefter på en uddannelse som elektriker. Det droppede jeg dog og blev souschef på en tankstation, indtil jeg fandt ud af, hvad jeg ville. Jeg begyndte i lære som frisør, og der er ingen tvivl om, at det er mit kald, og at jeg er meget glad for mit valg. Jeg synes, det er vildt spændende at være i en verden, der hele tiden udvikler sig, og hvor man står med mange muligheder”.

Hvad betyder det at have en god læreplads?

”Jeg tror, det betyder sindssygt meget. Når man er ny og grønt i faget, tror jeg, det er vigtigt, at lærepladsen ikke bare er et sted at være. Det er vigtigt, at man hele tiden er i god dialog, så man får faget ind under huden og oplever, hvad det kan. Gør man ikke det, kommer man til at hænge i bremsen. Det er alfa og omega, at man lærer alt praktikken sideløbende med teorierne selvfølgelig. Men det er også vigtigt, at salonen, som det har været tilfældet i Dupont & Dupont, lader det være op til den enkelte elev, om udviklingen skal ske stille og roligt, eller om det skal ske med raketfart. Det kommer jo helt an på, hvor meget man er fremme i bussen”.


Hvad vil du gerne nu?

”Faktisk har jeg allerede fået et job hos Stuhr, og det er jeg vildt glad for. Jeg vil gerne arbejde kreativt, og jeg glæder mig til forhåbentlig at kunne arbejde sammen med kollegaer i Stuhrs kreative team. De er en kæmpe inspirationskilde og en af grundene til at jeg valgte at arbejde i Stuhr.

Så de kommende år, skal jeg bare arbejde og lære så meget som muligt. At blive frisør er som at tage kørekort. Du lærer det først rigtigt, når du kommer udi en salon og står med det selv. Men på længere sigt vil jeg gerne have min egen forretning. Det er da et klar mål for fremtiden”.

Hvad er det, der gør frisørbranchen speciel?

”Det er kreativiteten. Sparringen med dygtige mennesker, og samtidig dét at tale med kunderne. Men at have muligheden for at være kreativ, skabe, tænke ud ad boksen og inspirere er helt klart mine største drivere. Jeg er typen, der står op klokken midt om natten for at følge med i MET Galla for at blive inspireret, og jeg elsker at nørde med tingene. Ikke mindst med farverne, der er min helt store passion”.

Hvordan tror du, frisørbranchen udviklet sig de kommende år?

Jeg kunne jo godt tænke mig, hvis vi kunne vende lidt tilbage til de gode gamle dage, hvor kunderne kom forbi for at få lavet hår en gang om ugen. Men lige nu er vi i en periode, hvor folk generelt sparer på pengene, så vi ser et lille dyk. Men det er synd, for at gå til frisøren er velvære, og stil og det trænger folk også til”.

Relateret indhold

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

21.05.2024hair.dk

80'er reboot: Permanent vender tilbage

16.05.2024Pact Nordic A/S

Sponseret

epres er et Award vindende BOND BUILDER produkt

16.05.2024IdHAIR Company A/S

Sponseret

Styrkende & glansgivende plejeserie

14.05.2024hair.dk

En fængslende Illuminight

13.05.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

colour booster that makes your hair smile

09.05.2024hair.dk

Jeg inspireres af diversiteten

07.05.2024hair.dk

Skønne permanentede krøller

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023