Vild salon med Danmarks bedste udsigt

Væggene hos Frisør Kamilla Winther er dekoreret af en professionel graffitimaler med udgangspunkt i Kamillas arbejde, og som om det ikke er nok, kommer flere kunder 15 minutter før deres tid, for at nyde udsigten ud over Holbæk Fjord fra hendes vinduer i Holbæk Fjordtårn. Salonen er ganske speciel, og Kamilla elsker både den og sit job.

Foto: Kamilla Winther

09.01.2024

Pia Finne og dofk, hair.dk

Uanset om kunderne er 5 eller 95 år, får de en wow-oplevelse af de gode, når de træder ind ad døren hos Frisør Kamilla Winther. Salonen ligger i Holbæk Fjordtårn direkte på havnefronten med udsigt ud over fjorden, og for et par uger siden blev graffitimaleren Nikolaj Børding Therkildsen, @doart.dk færdig med at dekorere væggene i salonen med udgangspunkt i Kamillas hænder, når hun arbejder. Så mere personligt bliver det ikke.

”Det er anderledes og personligt, og jeg er vild med det”, siger Kamilla, ”for Nikolaj har formået at skabe noget, der er mig, og som samtidig henvender sig til alle uden at være for mærkeligt eller for abstrakt”, lyder det fra Kamilla, der har en stor interesse for kunst og specielt for graffitikunst, og derfor fik hun ideen til graffitien på væggene”.

Foto: Kamilla Winther

”Jeg har fulgt Nikolaj og hans arbejde. Han har skabt kunst på sygehusafdelinger, på gymnasier og på legepladser, og derfor kontaktede jeg ham, for at høre hans ideer”, fortæller Kamilla.

Nikolaj kom i salonen og tog billeder, mens Kamilla arbejdede, for det var vigtigt for ham at kunne male hænder, der arbejder i den korrekte stilling.

Herefter malede Nikolaj om natten og gik hjem, når Kamilla mødte ind om morgenen, indtil kunstværket var færdigt.

Og Kamilla har opnået lige præcis det, hun gerne ville, nemlig at skille sig ud. Og et gør hun yderligere ved ganske enkelt at få malet logoet ”Rigtig Frisør – ordnede forhold, uddannelse, miljø” med stort på væggen”.

”Der er rigtig mange frisører i Holbæk og kun ganske få af os har den fire-årige uddannelse. Og ærlig talt, så bliver jeg lidt provokeret og frustreret af at se ældre damer med dybsort farvet hår, eller kvinder med en dårlig afblegning. Og dem er der mange af i Holbæk”, siger hun med et smil, og slår helt fast, at hun selv er kritisk i forhold til, hvad hun vil lave. ”Jeg siger hellere nej til en kunde, og risikerer, at hun bliver sur, end at lave noget, jeg ikke kan stå ved. De kunder, der går ud af min salon, er jo mit visitkort”.

For 20 år siden var man stolt af håndværket

Kamilla ærgrer sig over, at det håndværk, man for 20 år siden var stolt af at mestre og være en del af, i dag er degraderet til bare at være et job som alle andre.

”At klippe er ikke noget, du kan lære, det er noget, der skal komme fra hjertet.  Og jeg har altid haft lyst til det i en grad, så mine forældre var nødt til at gemme alle sakse væk, ellers klippede jeg både dukkerne og veninderne”, fortæller Kamilla med et smil.

Det, hun holder af, er at se på kunden i stolen, vurdere hvilke træk, der skal fremhæves, og hvad der måske skal skjules. Kurser går hun ikke så meget op i. ”Til gengæld har jeg tre unger derhjemme, der absolut ved, hvad der rører sig, ligesom jeg er tidligere DJ, så jeg går meget op i ny musik, og så følger jeg selvfølgelig med på de sociale medier. Og ser jeg noget, er jeg god til at visualisere, hvordan det er gjort – uden at jeg nødvendigvis behøver se en frisør klippe i timevis”.

For Kamilla handler det om håndværket, og hun ser gerne nogle af de gamle dyder vende tilbage. ”Jeg tager f.eks. imod folks overtøj, når de kommer, og hænger det på en bøjle, og så synes jeg jo, det er vildt, at folk kan blive overraskede over, at jeg vasker deres hår. For mig er det en naturlig del af frisøroplevelsen”.

Jeg synes selv, jeg er den bedste…

Kamilla har været frisør i over 25 år, og selvstændig i næsten lige så mange. Frisør Kamilla Winther i Holbæk har hun drevet i de seneste tre år.

”Jeg ledte efter et nye sted at åbne en salon, og jeg havde lagt billet ind på lokaler ved havnefronten i Holbæk. Og så var der heldigvis en sød ejendomsmægler, der tænkte på mig”.

Foto: Kamilla Winther

Og Kamilla er superglad for salonen, og hun er meget glad for at være sig selv og for at være selvstændig.

”Jeg har altid været typen, der kan og vil selv, og jeg synes altid selv, jeg er den bedste til både at klippe og vaske”, siger hun med et stort smil, for selvironien fejler ikke noget.

Hun får løbende mange ansøgninger, men hun ved også med sig selv, at hun har det bedst med sig selv om sine kunder. ”Faktisk tror jeg også, det er en del af grunden til, at jeg har så mange kunder. I de store saloner kan man godt føle det lidt samlebåndsagtigt, og i den tid, vi lever i, at det vigtigt, at give sig tid til sig selv. Når det kun er mig, der er i salonen, kommer det ganske naturligt”.

Men når det er sagt, mener Kamilla heller ikke, man skal spilde hinandens tid. ”Jeg er udlært hos Helle Guldberg. Det er hende, der har lært mig, hvad jeg kan, og bl.a. skulle vi arbejde på tid. Det handler om at arbejde, hurtigt, præcist og ordentligt. For selvom kunderne synes, det er dejligt med et break hos frisøren, skal de også videre”.

Faktisk har Kamilla en del kunder, der kommer fra København – og endda helt fra Vejle.

Jeg vil altid være i branchen

Kamilla er ikke i tvivl om, at hun vil være i frisørbranchen i mange år endnu. Hun elsker faget, og hun træner praktisk talt hverdag, for på den måde at undgå problemer med skuldre og ryg.

”Mange tror, at når man har stået i salonen i ti timer, så er det bedste at lægge sig hjem på sofa. Med det styrker ikke muskulaturen, og så er det, man får ondt i kroppen”, pointerer hun.

Spørger man Kamilla, hvad det er, hun er så glad for ved frisørfaget, svarer hun straks: ”Det er at få folk til at shine. Mange mennesker, der kommer ind til en ny frisør for første gang, glæder sig ikke. De er nervøse. Og så er det fedt, når jeg går i gang, og jeg fornemmer, at de slapper mere og mere af, at skuldrene falder ned, og at de går fra salonen glade og tilfredse”.

Og Kamilla er altid glad, når hun er på arbejde. ”Jeg holder ikke meget ferie. Jeg arbejder i stedet, for jeg elsker min hverdag, og jeg synes kunderne og arbejdet med dem er givende og megafedt. Så jeg bliver i tårnet”, slutter Kamilla.

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Relateret indhold

12.06.2024hair.dk

Inner beauty er det nye sort i skønhedsbranchen

12.06.2024hair.dk

2025 skal være erhvervsuddannelsernes år

10.06.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Lille vidunder med stor effekt

07.06.2024hair.dk

Park Styling runder milepæl med 100 saloner

04.06.2024Trontveit

Sponseret

Black Unique After Perm Treatment

04.06.2024hair.dk

En frisørrejse til Paradis

03.06.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Ubetinget kærlighed i taske

31.05.2024hair.dk

Med Intercoiffure i Barcelona

Jobmarked

Se alle

PARK Styling

PARK by Klipoteket I SVENSTRUP ved Aalborg SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør på DELTID eller FULDTID til vores skønne team på 5.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Thomas H i Nærum søger frisør!

Bliv en del af det dejligste team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK by Frisør Bentsen I HJERTET AF NYKØBING FALSTER SØGER FRISØR

Vi søger en sød og dygtig frisør til vores skønne salon i hjertet af Nykøbing Falster.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By KLINT I STORE HEDDINGE SØGER EN FRISØRELEV

Frisørelev til PARK By Klint

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til PARK By MENS CUT

Vi søger en fuldtid eller deltid dygtig, kreativ og engageret frisør eller lejer der har lyst på nye og spændende udfordringer.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Cityfrisørerne I VEJLE SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør til vores team og er et team på 6 frisører.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til Søborg søges!

PARK By Bystrup & Pate søger frisør

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.07.2024

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023