Vild salon med Danmarks bedste udsigt

Væggene hos Frisør Kamilla Winther er dekoreret af en professionel graffitimaler med udgangspunkt i Kamillas arbejde, og som om det ikke er nok, kommer flere kunder 15 minutter før deres tid, for at nyde udsigten ud over Holbæk Fjord fra hendes vinduer i Holbæk Fjordtårn. Salonen er ganske speciel, og Kamilla elsker både den og sit job.

Foto: Kamilla Winther

09.01.2024

Pia Finne og dofk, hair.dk

Uanset om kunderne er 5 eller 95 år, får de en wow-oplevelse af de gode, når de træder ind ad døren hos Frisør Kamilla Winther. Salonen ligger i Holbæk Fjordtårn direkte på havnefronten med udsigt ud over fjorden, og for et par uger siden blev graffitimaleren Nikolaj Børding Therkildsen, @doart.dk færdig med at dekorere væggene i salonen med udgangspunkt i Kamillas hænder, når hun arbejder. Så mere personligt bliver det ikke.

”Det er anderledes og personligt, og jeg er vild med det”, siger Kamilla, ”for Nikolaj har formået at skabe noget, der er mig, og som samtidig henvender sig til alle uden at være for mærkeligt eller for abstrakt”, lyder det fra Kamilla, der har en stor interesse for kunst og specielt for graffitikunst, og derfor fik hun ideen til graffitien på væggene”.

Foto: Kamilla Winther

”Jeg har fulgt Nikolaj og hans arbejde. Han har skabt kunst på sygehusafdelinger, på gymnasier og på legepladser, og derfor kontaktede jeg ham, for at høre hans ideer”, fortæller Kamilla.

Nikolaj kom i salonen og tog billeder, mens Kamilla arbejdede, for det var vigtigt for ham at kunne male hænder, der arbejder i den korrekte stilling.

Herefter malede Nikolaj om natten og gik hjem, når Kamilla mødte ind om morgenen, indtil kunstværket var færdigt.

Og Kamilla har opnået lige præcis det, hun gerne ville, nemlig at skille sig ud. Og et gør hun yderligere ved ganske enkelt at få malet logoet ”Rigtig Frisør – ordnede forhold, uddannelse, miljø” med stort på væggen”.

”Der er rigtig mange frisører i Holbæk og kun ganske få af os har den fire-årige uddannelse. Og ærlig talt, så bliver jeg lidt provokeret og frustreret af at se ældre damer med dybsort farvet hår, eller kvinder med en dårlig afblegning. Og dem er der mange af i Holbæk”, siger hun med et smil, og slår helt fast, at hun selv er kritisk i forhold til, hvad hun vil lave. ”Jeg siger hellere nej til en kunde, og risikerer, at hun bliver sur, end at lave noget, jeg ikke kan stå ved. De kunder, der går ud af min salon, er jo mit visitkort”.

For 20 år siden var man stolt af håndværket

Kamilla ærgrer sig over, at det håndværk, man for 20 år siden var stolt af at mestre og være en del af, i dag er degraderet til bare at være et job som alle andre.

”At klippe er ikke noget, du kan lære, det er noget, der skal komme fra hjertet.  Og jeg har altid haft lyst til det i en grad, så mine forældre var nødt til at gemme alle sakse væk, ellers klippede jeg både dukkerne og veninderne”, fortæller Kamilla med et smil.

Det, hun holder af, er at se på kunden i stolen, vurdere hvilke træk, der skal fremhæves, og hvad der måske skal skjules. Kurser går hun ikke så meget op i. ”Til gengæld har jeg tre unger derhjemme, der absolut ved, hvad der rører sig, ligesom jeg er tidligere DJ, så jeg går meget op i ny musik, og så følger jeg selvfølgelig med på de sociale medier. Og ser jeg noget, er jeg god til at visualisere, hvordan det er gjort – uden at jeg nødvendigvis behøver se en frisør klippe i timevis”.

For Kamilla handler det om håndværket, og hun ser gerne nogle af de gamle dyder vende tilbage. ”Jeg tager f.eks. imod folks overtøj, når de kommer, og hænger det på en bøjle, og så synes jeg jo, det er vildt, at folk kan blive overraskede over, at jeg vasker deres hår. For mig er det en naturlig del af frisøroplevelsen”.

Jeg synes selv, jeg er den bedste…

Kamilla har været frisør i over 25 år, og selvstændig i næsten lige så mange. Frisør Kamilla Winther i Holbæk har hun drevet i de seneste tre år.

”Jeg ledte efter et nye sted at åbne en salon, og jeg havde lagt billet ind på lokaler ved havnefronten i Holbæk. Og så var der heldigvis en sød ejendomsmægler, der tænkte på mig”.

Foto: Kamilla Winther

Og Kamilla er superglad for salonen, og hun er meget glad for at være sig selv og for at være selvstændig.

”Jeg har altid været typen, der kan og vil selv, og jeg synes altid selv, jeg er den bedste til både at klippe og vaske”, siger hun med et stort smil, for selvironien fejler ikke noget.

Hun får løbende mange ansøgninger, men hun ved også med sig selv, at hun har det bedst med sig selv om sine kunder. ”Faktisk tror jeg også, det er en del af grunden til, at jeg har så mange kunder. I de store saloner kan man godt føle det lidt samlebåndsagtigt, og i den tid, vi lever i, at det vigtigt, at give sig tid til sig selv. Når det kun er mig, der er i salonen, kommer det ganske naturligt”.

Men når det er sagt, mener Kamilla heller ikke, man skal spilde hinandens tid. ”Jeg er udlært hos Helle Guldberg. Det er hende, der har lært mig, hvad jeg kan, og bl.a. skulle vi arbejde på tid. Det handler om at arbejde, hurtigt, præcist og ordentligt. For selvom kunderne synes, det er dejligt med et break hos frisøren, skal de også videre”.

Faktisk har Kamilla en del kunder, der kommer fra København – og endda helt fra Vejle.

Jeg vil altid være i branchen

Kamilla er ikke i tvivl om, at hun vil være i frisørbranchen i mange år endnu. Hun elsker faget, og hun træner praktisk talt hverdag, for på den måde at undgå problemer med skuldre og ryg.

”Mange tror, at når man har stået i salonen i ti timer, så er det bedste at lægge sig hjem på sofa. Med det styrker ikke muskulaturen, og så er det, man får ondt i kroppen”, pointerer hun.

Spørger man Kamilla, hvad det er, hun er så glad for ved frisørfaget, svarer hun straks: ”Det er at få folk til at shine. Mange mennesker, der kommer ind til en ny frisør for første gang, glæder sig ikke. De er nervøse. Og så er det fedt, når jeg går i gang, og jeg fornemmer, at de slapper mere og mere af, at skuldrene falder ned, og at de går fra salonen glade og tilfredse”.

Og Kamilla er altid glad, når hun er på arbejde. ”Jeg holder ikke meget ferie. Jeg arbejder i stedet, for jeg elsker min hverdag, og jeg synes kunderne og arbejdet med dem er givende og megafedt. Så jeg bliver i tårnet”, slutter Kamilla.

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Foto: Kamilla Winther

Relateret indhold

23.02.2024hair.dk

Et forår i farver

22.02.2024hair.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Graham Hill - populær kending i ny emballage

20.02.2024hair.dk

Med naturen i centrum

19.02.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

Lækkert hår starter ved hovedbunden

14.02.2024Upgrade Hair

Sponseret

Milk Shake Deep Detox

12.02.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Smæk på hårfarven eller en soft nuance

07.02.2024hair.dk

Svenske ”waves”

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
PARK Styling
Kursus
KURSUSKALENDER FOR ALLE FRISØRER 2024/2025

Se her alle de fantastiske kurser PARK tilbyder!

Dato

01.01.2024

Sted

Danmark

ZENZ
Kursus
Trend herre/dame

Et 3-dags kursus i de nyeste hårtrends indenfor herre- og damemode.

Dato

26.02.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV, Denmark

Upgrade Hair
Kursus
INSPIRATIONS AFTEN

Denne aften byder på alt lige fra balayage til nye farveteknikker

Dato

26.02.2024

Tid

18:30

Sted

Glostrup, Varde og Aalborg

ICON HAIRSPA A/S
Kursus
Brunch med Kevin.Murphy

Hvis du har tid og lyst til en lille uformel sammenkomst omkring Kevin Murphy produkterne og få nogle stylingstips til forårets komme, så sørger vi for brunch og kaffe på en Cafe i nærheden af dig. To af vores undervisere vil fortælle om lidt om udvalgte Kevin Murphy produkter konceptet bag Kevin Murphy.

Dato

27.02.2024

Tid

09:00

Sted

Bows and Balloons, Teglholmens Østkaj 69, 2450 København

Pact Nordic A/S
Kursus
Color Academy personlig udvikling indenfor Philip Martin’s fantastiske farveverden

Vi har skabt vores Color Academy ud fra ønsket om at udvikle hver enkelt frisør til at blive endnu stærkere i farvernes muligheder.

Dato

27.02.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

FRISØRLAND.DK
Kursus
MoreTeaSir // Frisørland kursus

Du skal med når Frisørland & MoreTeaSir præsenterer forårets og sommerens nyeste trends og tendenser. Vi har denne sæson inviteret MORETEASIR med på vores trend tour ss24, for at give dig mulighed for at blive inspireret til at se hår, klippe- og farveteknikker og stylinger fra en ny vinkel. Her vil hverdagens kunder møde kundetypen, som tør dét ekstra, og tør skille sig ud fra mængden. Vi byder velkommen til Hasse Kliem, som leverer anderledes, men super fedt hår, inde for alle kønnets rammer. Mad serveres fra kl. 18.30.

Dato

27.02.2024

Tid

19:00

Sted

Aalborg

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023