Skønhedsindustrien vil vækste

Frisør- og skønhedsbranchen er innovativ og nytænkende.

Foto: www.123RF.com

Af redaktør Pia Finne

Så er det ved at være tid til at glæde sig til den fysiske udgave af hair. Her får du et samlet overblik og ikke mindst et indblik i, hvad der sker i frisør- og beautybranchen. 

Frisør og beautybranchen er innovativ og nytænkende. Ingen tvivl om det. Den drives af mennesker, der hele tiden er og som gør en indsats for at være på forkanten med tendenserne; i moden og i tiden vi lever i, for det spiller alt sammen ind på forretningen.

I ”State of Beauty” udarbejdet af The Business of Fashion og McKinsey & Company slås det fast, at skønhedsindustrien vil vækste trods den økonomiske turbulens. I 2027 forventes den globale skønhedsindustri dermed at nå over 580 milliarder dollars i detailsalg og vokse med 6% om året. Det skyldes bl.a. forbrugernes ændrede opfattelse af skønhed og ikke mindst deres efterspørgsel efter produkter, der fokuserer på videnskabsbaseret effektivitet. Sådan lyder en af konklusionerne. Hudpleje, der er den største kategori inden for skønhedsbranchen, forventes at vokse fra 190 milliarder dollars til 260 milliarder dollars frem mod 2027, og væksten er drevet af innovation og forbrugere, der søger produkter med dokumenteret effektivitet, mens hårpleje forventes også at vokse betydeligt og nå en omsætning på 120 milliarder dollars, bl.a. fordi forbrugerne nu bruger fler-trins hårplejerutiner på samme måde, som de gør med hudpleje.

Endelig er bæredygtighed en afgørende faktor for skønhedsindustrien. Forbrugere efterspørger mere ansvarlige og miljøvenlige produkter, og mærker og detailhandlere skal arbejde på at reducere deres miljøpåvirkning, vedtage cirkulære forretningsmodeller og sikre gennemsigtighed i deres forsyningskæder. Bæredygtighed vil være en integreret del af skønhedsindustrien i fremtiden, og mærker, der ikke tilpasser sig denne tendens, kan blive efterladt bagud, lyder det.

Hos Stuhr har man også taget et langt kig på fremtiden, og STUHR GROUP er blevet revitaliseret og rebrandet, og de fem saloner er udbygget, så de harmonerer med og støtter op om værdier som fællesskab, diversitet, kreativitet og kvalitet. hair har talt med både salondirektør Anaïs Brynée Christensen og Søren Hedegaard, der er kreativ direktør samt Mohamad Damascene, der er en af STUHRS unge frisørtalenter om kæden, om trenden og om udviklingen, og som Søren Hedegaard siger: ”Vi arbejder i nu’et, vi ser på, hvad der rører sig i tiden, og vi vil ikke låse os fast.

I dette nummer kan du også læse et interview med yderlighedernes dronning, OH LAND, der bl.a. siger, at hun ikke går efter at være lækker. ”Det er ikke et drive for mig at se lækker ud. Og det kan nogen jo godt blive undrende overfor, at jeg gør mig selv grimmere, end jeg er, men det er ikke sjovt for mig at opnå skønhed i den klassiske forstand. Jeg synes, det er sjovt at fortælle en historie og blive en karakter eller indgå i en sammenhæng”.

Herudover kan du læse om andre af branchens innovative virksomheder, og i den lidt tungere ende, kan du sætte dig ind i, hvad den nye emballagelov kommer til at betyde for skønhedsbranchen.

Relateret indhold

26.02.2024hair.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

26.02.2024hair.dk

Guys & Dolls Intercoiffure: Spring collection 2024

20.02.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

Brun og Børster

19.02.2024hair.dk

Trenden AW24/25: hårmoden og tøjmoden går hånd i hånd

Smukke accessories fra BelVu

15.02.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

13.02.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

VERDENS NYHED KUN I DANMARK

13.02.2024hair.dk

Danish Beauty Award hylder branchens aktører

11.02.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

Nine Yards

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
PARK Styling
Kursus
KURSUSKALENDER FOR ALLE FRISØRER 2024/2025

Se her alle de fantastiske kurser PARK tilbyder!

Dato

01.01.2024

Sted

Danmark

ZENZ
Kursus
Trend herre/dame

Et 3-dags kursus i de nyeste hårtrends indenfor herre- og damemode.

Dato

26.02.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV, Denmark

Upgrade Hair
Kursus
INSPIRATIONS AFTEN

Denne aften byder på alt lige fra balayage til nye farveteknikker

Dato

26.02.2024

Tid

18:30

Sted

Glostrup, Varde og Aalborg

ICON HAIRSPA A/S
Kursus
Brunch med Kevin.Murphy

Hvis du har tid og lyst til en lille uformel sammenkomst omkring Kevin Murphy produkterne og få nogle stylingstips til forårets komme, så sørger vi for brunch og kaffe på en Cafe i nærheden af dig. To af vores undervisere vil fortælle om lidt om udvalgte Kevin Murphy produkter konceptet bag Kevin Murphy.

Dato

27.02.2024

Tid

09:00

Sted

Bows and Balloons, Teglholmens Østkaj 69, 2450 København

Pact Nordic A/S
Kursus
Color Academy personlig udvikling indenfor Philip Martin’s fantastiske farveverden

Vi har skabt vores Color Academy ud fra ønsket om at udvikle hver enkelt frisør til at blive endnu stærkere i farvernes muligheder.

Dato

27.02.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

FRISØRLAND.DK
Kursus
MoreTeaSir // Frisørland kursus

Du skal med når Frisørland & MoreTeaSir præsenterer forårets og sommerens nyeste trends og tendenser. Vi har denne sæson inviteret MORETEASIR med på vores trend tour ss24, for at give dig mulighed for at blive inspireret til at se hår, klippe- og farveteknikker og stylinger fra en ny vinkel. Her vil hverdagens kunder møde kundetypen, som tør dét ekstra, og tør skille sig ud fra mængden. Vi byder velkommen til Hasse Kliem, som leverer anderledes, men super fedt hår, inde for alle kønnets rammer. Mad serveres fra kl. 18.30.

Dato

27.02.2024

Tid

19:00

Sted

Aalborg

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023