Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

Som følge af Digital Services Act vil der fremover blive ført tilsyn med omkring 400 danske digitale formidlingstjenester som onlinemarkedspladser, sociale medier eller søgemaskiner.

Foto: 123RF.com

Som følge af Digital Services Act vil der fremover blive ført tilsyn med omkring 400 danske digitale formidlingstjenester som onlinemarkedspladser, sociale medier eller søgemaskiner. Det sker for at sikre, at virksomhederne overholder reglerne om, at brugerne skal kunne anmelde eller klage over ulovligt indhold.

EU-forordningen om digitale tjenester (Digital Services Act (DSA)) skal gøre det mere trygt og sikkert at færdes på internettet, og derfor skal brugere have adgang til at anmelde eller klage over ulovligt indhold på formidlingstjenester – det kan være onlinemarkedspladser, sociale medier eller søgemaskiner.

En digital formidlingstjeneste opbevarer eller videreformidler digitalt indhold fra dens brugere, og tjenesterne opdeles i tre grupper:

Ren videreformidling – fx af tekst, beskeder og billeder fx sms samt tjenester, der leverer internetadgang.

Cachingtjenester – fx levering af information til brugere, og det vil bl.a. omfatte søgeresultater fra Google og Bing

Hostingtjenester – der opbevarer information fx billeder for brugerne, ligesom platforme, der formidler brugernes informationer, herunder Facebook, TikTok og Instagram samt onlinemarkedspladser og offentlige debatfora.

Hvis tjenesterne ikke giver en sådan adgang eller undlader at svare på en anmeldelse, kan brugeren klage til det nye DSA-tilsyn under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som kan udstede påbud eller i grove tilfælde bøder. Tilsynet vurderer, at det drejer sig om cirka 400 danske tjenester.

DSA-tilsynet fører ikke selv kontrol med formidlingstjenesterne, men det sker gennem brugerne og ”pålidelige indberettere”. Pålidelige indberettere ("trusted flaggers") er eksperter, der er uafhængige af platformene, som kan bidrage til at opdage og rapportere ulovligt indhold til udbydere af onlineplatforme. Ulovligt indhold kan eksempelvis omfatte hadefulde ytringer, misinformation, seksuelt misbrug af børn eller ulovlige produkter.

Når en udbyder af en onlineplatform modtager en anmeldelse fra en pålidelig indberetter, er platformen forpligtet til at prioritere anmeldelsen. Pålidelige indberettere er derfor med til at fremme hurtig og effektiv håndtering af ulovligt indhold.

For at få status som pålidelig indberetter, skal ansøgeren opfylde en række betingelser og ansøge hos DSA-tilsynet. Både organisationer og virksomheder med et veletableret overvågningssystem for opdagelse af ulovligt indhold kan få status af pålidelig indberetter.

De vigtigste regler i DSA:

Forordningen om digitale tjenester stiller blandt andet krav om, at brugerne skal kunne anmelde ulovligt indhold og klage til formidlingstjenesten, hvis den ikke fjerner det ulovlige indhold.

Brugerne har krav på en begrundelse, hvis en digital formidlingstjeneste fjerner deres indhold, og det skal være muligt at klage til tjenesten over dens beslutning om at fjerne indholdet.

De digitale formidlingstjenester skal offentliggøre deres politikker for, hvornår de fx fjerner indhold, som deres brugere har lagt op.

Formidlingstjenester, der er tilgængelige for mindreårige, får en særlig pligt til at sikre sig, at deres tjeneste er tryg og sikker at anvende.

Enhver, der bruger en formidlingstjeneste, som er omfattet af DSA, kan klage til DSA-tilsynet. Det gælder altså både privatpersoner, foreninger, organisationer og virksomheder.

DSA fastsætter ikke regler om, hvornår et produkt er ulovligt, eller hvornår en ytring er ulovlig. Derfor kan brugerne ikke klage over ulovlige produkter eller ytringer på digitale formidlingstjenester til DSA-tilsynet, men man kan klage til tilsynet, hvis en tjeneste fx slet ikke forholder sig til en anmeldelse om et ulovligt produkt.

Relateret indhold

23.07.2024hair.dk

Forbered din virksomhed på Googles opdaterede søgemaskine med AI

22.07.2024hair.dk

Beskæftigelsen blandt seniorer buldrer afsted

17.07.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Fri fragt hele sommeren på KAOs salon webshop!

17.07.2024hair.dk

AI-gevinsten lader vente på sig

16.07.2024hair.dk

Danske virksomheder styrker it-sikkerheden

15.07.2024hair.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

12.07.2024hair.dk

Markant færre unge frem mod 2040

11.07.2024hair.dk

Ny analyse om ældre på job

Jobmarked

Se alle

Soul of Hair ApS

Skal Du være selvstændig frisør?

Er det ikke tid til at få en større bid fra saksen? Soul of Hair giver dig muligheden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.08.2024

PARK Styling

PARK by Klipoteket I SVENSTRUP ved Aalborg SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør på DELTID eller FULDTID til vores skønne team på 5.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Thomas H i Nærum søger frisør!

Bliv en del af det dejligste team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK by Frisør Bentsen I HJERTET AF NYKØBING FALSTER SØGER FRISØR

Vi søger en sød og dygtig frisør til vores skønne salon i hjertet af Nykøbing Falster.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By KLINT I STORE HEDDINGE SØGER EN FRISØRELEV

Frisørelev til PARK By Klint

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til PARK By MENS CUT

Vi søger en fuldtid eller deltid dygtig, kreativ og engageret frisør eller lejer der har lyst på nye og spændende udfordringer.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Cityfrisørerne I VEJLE SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør til vores team og er et team på 6 frisører.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til Søborg søges!

PARK By Bystrup & Pate søger frisør

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.07.2024

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
ZENZ
Kursus
Klippekursus herre

Få klippeteknikkerne ind under huden med dette intensive herreklippekursus målrettet elever.

Dato

29.07.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

02.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aalborg

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

03.09.2024

Tid

09:00

Sted

Silkeborg

Pact Nordic A/S
Kursus
BALAYAGE og alle de nyeste frihåndsteknikker

Oplever du også stigende efterspørgsel på balayage i din salon? Har du lyst til at lære brugbare og salon­venlige balayage teknikker?

Dato

03.09.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

PARK Styling
Kursus
INTRO- OG INSPIRATIONSKURSUS I PARK BEAUTY

Vi er glade for at invitere dig til vores gratis kurser, hvor vi vil udforske vores lækre beauty produkter og forbedre dine færdigheder inden for makeup og salg.

Dato

03.09.2024

Tid

10:00

Sted

København

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS BALAYAGE

Bliv fortrolig med forskellige lysningsteknikker som balayage, babylights, ombré, teasylights og meget mere.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023