Søg kapital til din virksomhed

Små og mellemstore virksomheder kan søge tilskud fra en række puljer gennem Virksomhedsprogrammet. Derudover kan virksomheder søge kapital hos EIFO, Innovationsfonden og EU. Det skriver Dansk Erhverv.

Foto: 123RF.com

Det findes forskellige puljer, der udbydes til SMV’er i Virksomhedsprogrammet. 

SMV: Vækstpilot: Her kan virksomheden få tilskud til ansættelse af en vækstpilot, der kan hjælpe med udviklingsopgaver. Virksomheden kan få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en vækstpilot. Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden. Vækstpiloten skal være ansat minimum 25 timer om ugen.

Puljen er åben.

SMV:PRO: Her tilbydes en professionalisering af organisationen, så fundamentet til en sund virksomhed lægges. Det indebærer strategisk afklaring, dataindsamling og analyser der skal løfte virksomheden til næste niveau.

Puljen er lukket i Region Nordjylland. I Region Hovedstaden er puljen lukket, men der er mulighed for venteliste.

SMV Eksport: I denne pulje er fokus hvordan virksomheden kommer til at lykkes med eksport. Her tildeles tilskuddet til fx markedsanalyser, kommunikationsstrategier, lov- og certificeringsundersøgelser mv.

Puljen åbner 27. maj.

SMV: Digital: Her kan der søges om 100.000 kr. til privat rådgivning der skal hjælpe til at gøre data til en integreret del af virksomheden. Dette kan styrke virksomhedens vækst og konkurrenceevne.

Puljen er åben.

SMV: Grøn 2.0: Grøn omstilling og cirkulær økonomi er i centrum i denne pulje, hvor der ved voucherordning kan gives støtte til investering, rådgivning eller begge del, med henblik på en mere bæredygtig virksomhed.

Puljen er åben. Læs mere om de otte vouchers her.

SMV: Grønne kompetencer: I denne pulje klædes medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EU-krav der følger med den grønne omstilling.

Puljen er åben.

Søg kapital gennem EIFO

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, eller EIFO, er en statslig fond der tilbyder alle danske virksomheder muligheden for risikovillig statslig medfinansiering. EIFO mener at grøn omstilling er en naturlig bestanddel af enhver god forretning, og hjælper med vækst hos både SMV’er og iværksættere.

Der tilbydes både lån og egenkapitalfinansieringer til udviklingsplaner hos EIFO. Lånefinansiering og kautioner tilbydes i samarbejde med banker, finansieringsinstitutter, leasingselskaber og investorer. Der er hjælp at hente til virksomheder i alle brancher og i alle stadier af deres udvikling. Læs mere om lånefinansiering gennem EIFO her.

Ved egenkapitalfinansiering tilbyder EIFO forskellige muligheder for investorhjælp. Læs mere om egenkapitalfinansiering gennem EIFO her.

Her kan du læse mere om EIFO.

Søg kapital gennem Innovationsfonden

Hos Innovationsfonden kan man søge kapital, hvis man betragtes som en virksomhed der skaber værdi for Danmark, og finder nye løsninger på samfundets største udfordringer. Eksempler på dette kan være grønne teknologier, sundere fødevarer, bedre sundhedsvæsen, mv. 

Innovationsfonden er ikke bange for at investere i projekter, som andre måske endnu ikke har set mulighederne i. De investerer i projekter med høj risiko, stort potentiale og med mindst muligt bureaukrati. Der er en lang række investeringsprogrammer, som du kan læse om her.

Søg kapital fra EU

I Bruxelles kan man finde Greater Copenhagen EU Office, hvor virksomheder i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan få rådgivning til at søge EU-midler. Der rådgives inden for områderne projektudvikling, interessevaretagelse, netværksopbygning, positionering og kompetenceudvikling. Der skabes et internationalt fokuseret innovationssamarbejde mellem regioner, kommuner, universiteter og virksomheder.

Her kan man få overblik over de mest relevante EU-programmer for virksomheder.

Hjælp til at finde den rette funding

Det kan virke overvældende med alle de ovenstående muligheder for funding. Derfor kan værktøjet Heyfunding hjælpe virksomheder til at finde den rette løsning for dem. På Heyfunding har man samlet alle business angels, venturekapitalfonde, acceleratorer, tilskudsordninger mv., så den rigtige virksomhed kan finde den rigtige kapital.

Du kan besøge Heyfunding her.

IDL

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.05.2024PARK Styling

Sponseret

Specialiseret frisørsalon runder 10 år

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

16.05.2024hair.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024hair.dk

Søg kapital til din virksomhed

10.05.2024hair.dk

Butikstyverier i stigning

09.05.2024hair.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023