Oribe x Nicci Welch SS24: Shows der definerer trenden

Nicci Welch og Oribe stylede tre show under Copenhagen Fashion Week. Stamm, der har rødder i sporten, Baum & Pferdgarten og Helmstedt. Både udtryk og styling er meget forskellige, og giver et bredt billede af trenden til foråret og sommeren 2024.

Fram Baum & Pferdgarten.. Foto: Mads Haugaard

13.11.2023

Pia Finne, hair.dk

Stamm: 

”Sport, glæde, musik og lastbiler”. Det er de nøgleord, som Nicci Welch sætter på den kreative inspiration bag designeren Elisabets Stamms oplæg til Stamm-showet.

”At bringe designernes vision til live gennem hår og makeup er en meget personlig ting. De har arbejdet i månedsvis med kollektionen, og de har skabt et klart overblik over historien bag kollektionen. Som skønhedsteam får jeg kun meget kort tid til at hoppe ind i deres verden og skabe et look, der løfter deres drøm”, forklarer Nicci.

Statement-T-shirten "Don't stop, we're dreaming" i denne kollektion passer perfekt til Welch-teamet: Oribe og Nicci Welsh. ”Vi deler det samme drive, hvor alt er muligt, og hvor vi kan flytte grænser”. 

Til dette show havde Nicci en kreativ retning på håret og sammen med Malie, teamets førende makeupartist, blev den ført videre til makeup’en.

”Inspirationen til det samlede look var et billede af min ældste søn fra vores nylige ferie på Sicilien, efter at han havde spillet tennis i 45 graders varme. Han svedte naturligvis, og jeg bad ham om et nærbillede af hans ansigt og hår, så jeg kunne studere, hvordan vores naturlige kølesystem ændrede hårets tekstur. Og det ”wet look” blev udgangspunktet for inspirationen”.

Først og fremmest handler det selvfølgelig om Elisabets historie bag kollektionen, og jeg arbejdede tæt sammen med hende, for at få et billede af, hvordan vores team kunne løfte den historie. Jeg så på, hvordan vores kroppe arbejder for at køle os ned, når vi har fysiske og følelsesmæssige oplevelser, kombineret med ideen om at leve ”on the road”. Resultaterne ønskede jeg skulle være økologiske, afslappede, genbrugte, genanvendte og afstressede”, forklarer Nicci, der videre slår fast, at hele hendes vibe i denne sæson for alle hendes shows var stilarter, der er teknisk skabt, men ser ud som om noget, der er blevet kastet sammen i sidste øjeblik. 

Hårteksturen var det første skridt, den naturlige definition, man får i håret efter træning. Så kom figurerne:

DIY-fletningen – ”Jeg elskede ideen om, at nogle af modellerne tog fat i tykke sektioner, satte dem i hestehaler og vred dem med elastik. Teamet var nødt til at få dem til at se ufuldkomne ud.

Lærken - afslappet, afstresset og genbrugt, en fletning bag på hovedet, der ser ud som om, den har siddet der i over en uge.

The Stamm Fam

Mange af modellerne var venner af designeren Elisabet Stamm, som den svenske sanger Silvana. Jeg ønskede, at denne gruppe skulle have deres eget udtryk og brugte individuelle produkter til at fremhæve deres tekstur og form for at give den samme levet følelse.

Nøgleprodukterne afhang af hårteksturen på hver model. Med Oribe har vi et produkt, der passer til enhver hårtype og enhver tekstur, så vi var i stand til at bruge forskellige produkter, der opnåede de samme resultater i stedet for at forsøge at få det samme produkt til at virke på alle hårtyper.

Til grovere og krøllede hårtyper:

Styling Butter –tilfører hydrering, tæmmer krus og definerer krøller.

Fine hårtyper:

Supershine Light – en smuk fugtgivende creme til håret. Det er fyldt med protein, vil glatte neglebåndet ned og give dit hår fantastisk glans.

Mellemstore hårtyper:

Air Style – andendagshår på den første dag. Bomuldsfrøolie giver håret en let hydrering. Du får en blød bevægelig adskillelse i dit hår.

Fra Stamm. Foto: Mads Haugaard

Baum Und Pferdgarten:

”Kollektion er inspireret af København. Jeg rejser meget med mit job, og hver gang jeg lander i København, siger jeg til mig selv, hvor heldig jeg er, at jeg kan kalde den smukke by mit hjem. Jeg elsker København; byen, menneskene og kulturen. Her er en vidunderlig stemning, og den inspirerer mig”, forklarer Nicci Welch, der videre siger, at inspirationen bag kollektionen bragte alle de visuelle indtryk, København giver hende til live.

”Og så er det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med Helle og Rikke, og denne sæson var stemningen endnu mere elektrificeret og speciel. Det spillede en stor rolle i at bringe den hjemmedyrkede skønhed i live”

Vi havde forskellige looks til dette show:

Vindblæst – ”Den københavnske version af en blowout. Danskerne føntørrer ikke deres hår, de cykler rundt i byen, og vinden gør jobbet for dem og bringer deres naturlige tekstur frem. Da vi er tæt på vandet, er der altid forskellige grader af luftstrøm, det kan være alt fra en let brise til fuld på vindblæst. Jeg ville bruge det naturlige element til at skabe bevægelse i håret. 

Teksturen skulle være enkel og frisk, og selv om det ikke er ofte, at shampoo bliver et vigtigt stylingprodukt, var det det for dette look”. 

På de modeller, der havde brug for det, blev håret vasket med Signature shampoo 

”Vi brugte også Gold Lust Dry Shampoo som stylingspray, vores Gold Lust-serie reparerer og genopretter balancen i håret, og sellerifrøekstraktet fjerner eventuelle olier eller urenheder i håret og tillade smuk flydende bevægelse”

Til finere hårtyper blev der brugt Thick Dry, der giver ekstra tæthed til finere hår. ”Det er en afsluttende spray, men et tip, jeg lærte, da jeg arbejdede med Oribe Canales selv, er også at bruge den som en blowout styling spray påført fugtigt hår”, lyder det fra Nicci.

Krøller i meget tekstureret hår: Vi brugte vores Moisture and Control Curl Shaping Mousse over toppen af fletningerne og tørrede den med et hårnet for at kontrollere alle de små flyway's og tilføje en blød satinfinish. Med kortere snit masserede vi hovedbunden med Gold Lust All Over Oil for at frigive vækstmønstrene og tilføje hydrering.

Den afslappede chignon: ”Vi skabte den samme vindblæste tekstur. Silhuetten skulle være lille og hovedformet, så på de fleste modeller fjernede vi størstedelen af deres hår med en skjult fletning, der sad tæt og tæt på hovedet, fastgjort på plads og dækket med hovedbåndet. Det gjorde det muligt for os at lave en hestehale og let vride håret på plads. Hvis du har meget hår, langt eller tykt og vil sætte det op sådan, ville det se meget færdigt og stort ud. Ved at fjerne hovedparten skabte vi et look, der var ustruktureret og afslappet. Den lille detalje af flywayens hår omkring hårgrænsen og de undslupne ender tilføjede den vindblæste stemning.

Baum & Pferdgarten. Foto: Mads Haugaard

Helmstedt

Et drømmende univers, der svæver gennem skyerne. Bringer kunst og mode i harmoni til catwalken. 

”Da jeg gik ind i Helmstedt Atelier, følte jeg straks den magi, som Emilie skaber i alt, hvad hun designer. Det er ikke kun tøj, som du tydeligt kan se, så snart du træder ind i hendes univers. Himlen var en stor inspiration for denne kollektion, hvilket gjorde det nemt at beslutte, at håret skulle være lyst og luftigt”.

Teksturen:

Vi powertørrede håret med det valgte stylingprodukt, der passer til hårtypen, hvorefter en brudt sammenhængende tekstur blev skabt ved at vride og flette håret tilfældigt. Derefter tilføje varme med et fladjern for at danne form og til sidst børste alt ud for at udvide og give en luftklassificeret topoverflade ved hjælp af Swept Up i slutningen for at give ekstra volumen.

Fine hårtyper: 

Feather Balm, som har fjerlette polymerer, der giver mulighed for blød, smuk styling uden at tynge håret ned.

Mellem: 

Tres Set vores retro indstilling mousse beskytter håret mod jernets direkte varme, det tilføjer krop og hoppe til håret, samtidig med at det styrker og fugter.

Swept Up - volumen i en flaske, dette lille magiske pulver giver hold volumen og krop til alle hårtyper.

Krøller:

Naturlige krøller og spoler blev defineret med Priming Lotion, som er fyldt med fugt og er en leave in balsam.

Flettet udseende - vi brugte også Feather Balm, der tilfører fugt samt give det lette hold.

Alle looks fra hvert show kan bæres hver dag ved blot at anvende nøgleprodukterne. 

Helmstedt. Foto: Mads Haugaard

Helmstedt. Foto: Mads Haugaard

Helmstedt. Foto: Mads Haugaard

Helmstedt. Foto: Mads Haugaard

Foto: Mads Haugaard

Helmstedt. Foto: Mads Haugaard

Baum & Pferdgarten. Foto: Mads Haugaard

Baum & Pferdgarten. Foto: Mads Haugaard

Baum & Pferdgarten. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Stamm. Foto: Mads Haugaard

Relateret indhold

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

21.05.2024hair.dk

80'er reboot: Permanent vender tilbage

16.05.2024Pact Nordic A/S

Sponseret

epres er et Award vindende BOND BUILDER produkt

16.05.2024IdHAIR Company A/S

Sponseret

Styrkende & glansgivende plejeserie

14.05.2024hair.dk

En fængslende Illuminight

13.05.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

colour booster that makes your hair smile

09.05.2024hair.dk

Jeg inspireres af diversiteten

07.05.2024hair.dk

Skønne permanentede krøller

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023