Lysten til udvikling er min drivkraft

Bettina Kingo har 20-års jubilæum i sin salon Shape Intercoiffure i dag. Ud over at drive salonen er hun både dansk og senest nordisk præsident i Intercoiffure, men som hun siger det: ”Mit job er min hobby. Jeg drives af det spændende og sjove i udviklingen både i Intercoiffure, i forhold til den kreative udvikling, i salonen og med mine elever”.

Bettina Kingo, der er dansk og nordisk præsident for Intercoiffure, har i dag 20 års jubilæum med sin salon Shape Intercoiffure. Foto: Bettina Kingo

01.07.2024

Pia Finne, hair.dk

Jeg fanger Bettina en fredag morgen i bilen på vej fra træning til salonen, hvor hun har dagens første kunde. I dag – 1. juli - har hun haft sin egen salon i 20 år, og at interviewet foregår på farten, er ret symptomatisk for Bettinas liv. Som hun selv siger det, drives hun af lysten til at udvikle både sig selv og andre, og hun jonglerer sin tid og sin arbejdsindsats mellem Shape Intercoiffure i Aarup på Fyn og jobbet som præsident for Intercoiffure i Danmark og senest også jobbet som præsident for Intercoiffure i Norden.

”Jeg har altid vidst, at jeg ville være frisør – lige siden jeg var lille”, fortæller Bettina. Hun tog EFG og fik en læreplads i en salon i Svendborg. Men det øjeblik, hun var færdig som frisør, skulle vingerne testes, og hun flyttede til København, hvor hun fik job hos Stuhr på Købmagergade. Her var hun i syv år, indtil hun sammen med sin mand flyttede tilbage til Fyn, da de skulle have deres første datter. Bettina blev ansat i en større salon i Odense, hvor hun var i fem år, indtil der pludselig opstod en mulighed for at åbne egen salon i Aarup. ”Jeg tror, de fleste frisører gerne vil prøve at være selvstændige. Det var min mulighed, og den er jeg rigtig glad for, at jeg tog”, fastslår Bettina, der åbnede Shape Intercoiffure 1. juli 2004.

Hun fortæller, at tiden hos Stuhr på mange måder har været med til at definere, hvem hun er som frisør.

”Indimellem kan jeg selv i dag tage mig selv i at gøre nogle ting, og tænke; ”det har jeg med fra Stuhr”. De havde nogle visioner og en målrettethed, der helt klart har printet sig fast hos mig og inspireret mig”.

Samtidig var det også hos Stuhr, at Bettina fik lagt grunden til det store netværk, hun har og kan drage stor fordel af i branchen i dag med kollegaer som Tina Dupont, Jan Larsen og Allan Kliim med mange flere, og herudover underviste Bettina også på Stuhr Academy.

”Så det er helt klart en periode, der har været med til at forme mig”.

Hr og fru Jensen findes alle steder

Lige så glad som hun var for at være frisør i København og Odense, lige så glad er Bettina også for, at hun vendte tilbage til Aarup, og at hun fra København og Odense ”gik mindre”. ”Dels blev jeg herre i eget hus. Det betyder jo, at jeg kan gennemføre de tanker og ideer, jeg selv har, og dels kan det, at være frisør i en mindre by noget andet”, siger Bettina.

I dag er det 20 år siden Bettina Kingo åbnede Shape Intercoiffure i Aarup.. Foto: Bettina Kingo

”Hr og fru jensen findes jo alle steder. Selvfølgelig er der et større flow af unge mennesker i de store byer, men vi oplever også, at mange af de unge kommer ”hjem” for at blive klippet. Vi har rigtig mange faste kunder, og jeg har kunder, jeg kan fejre mit 25-års jubilæum med”, fortæller Bettina.

At arbejde med de unge, betyder rigtig meget for Bettina, og siden hun åbnede salonen, har hun faktisk hele tiden haft to elever på forskellige niveauer i deres uddannelse. ”Når hende, jeg har nu, bliver elev om tre år, er det den 11. elev, jeg har uddannet”, fortæller Bettina, og på spørgsmålet om, hvorfor hun gør det, siger hun klart: ”Jeg gør det primært, fordi jeg synes, det er sjovt, og det er spændende at udvikle et ungt menneske fra ingenting at vide til at kunne en hel masse. Samtidig synes jeg, det er spændende at sparre med de unge mennesker i hverdagen, og absolut heller ikke uvæsentligt er det, at vi som frisørmestre har en forpligtelse til at uddanne unge i branchen. Det er vi ganske enkelt nødt til, hvis vi skal blive ved med at eksistere”.

Faktisk mener Bettina, at alle selvstændige uanset fag, bør forpligte sig til at uddanne elever. I salonen arbejder hun målrettet med det med bl.a. differentierede priser. ”Og kunderne synes faktisk, det er sjovt at følge de unge, og de vil gerne være en del af det og hjælpe dem på vej. Med andre ord kan man vel sige, at jeg har mit eget lille væksthus”, siger Bettina med et smil, for mange af hendes elever er blevet i salonen som assistenter eller de er kommet videre til andre Intercoiffure-kollegaer.

Bettina er i øvrigt stor tilhænger af mesterlæren. ”Eleverne kommer hurtigere i gang, og de byder hurtigere ind på salonen. Men den største drivkraft er, at det er sjovt at uddanne dem”.

En branche med gang i

Hvad er det, det gør, at man stadig efter mange år i frisørbranchen, synes den er spændende? For Bettina handler det om, at der hele tiden sker mange ting i branchen, og at der altid er gang i nye ting. ”Det er et kreativt fag, der ikke står stille, og man er hele tiden i kontakt med mange mennesker både kunder og kollegaer, så der er også et stort socialt aspekt i det. ”Og jo mere, man selv byder ind med, jo mere spændende og jo sjovere er det at være frisør”, siger hun, selv om hun også medgiver, at man som selvstændig frisør i dag også skal være forretningskvinde – mere end for 20 år siden. ”Det skal man selvfølgelig have lyst til, hvis man skal være selvstændig”.

Hendes bekymringer for branchen går bl.a. på manglen på nye, unge elever, og så bekymrer det hendes også med de mange enkeltmandssaloner, der dukker op. ”Det er med til at bremse udviklingen”, mener hun, og de to problemstillinger hænger sammen, for har man en enkeltmands salon, er det ikke sandsynligt, at man tager en elev ind, og det, mener Bettina, er ærgerligt.

Bettinas Intercoiffure Wall of Fame. Foto: Bettina Kingo

Hun er også meget bevidst om, at branchen har været under pres siden corona-nedlukningen, og at det stadig kan mærkes ude i salonerne. Dog siger hun også, at hun mærker, at udviklingen er ved at vende. ”Vi mærker faktisk ikke stilstand mere. Kunderne er på igen”, siger hun.

Mit job er min hobby

Bettina har en stor passion for frisørfaget, og hun siger selv, at jobbet er hendes hobby. I 2007 blev hun en del af Intercoiffure, i 2020 blev hun dansk præsident, og ved den seneste Intercoiffure Mondial i Barcelona i maj blev hun desuden valgt til Nordisk Præsident for Intercoiffure.

Hendes drivkraft er som med rigtig meget andet, Bettina gør, at det skal være sjovt og spændende. ”Jeg har voksne børn, der ikke bor hjemme længere, så jeg kan bruge den tid, jeg har lyst til. Jeg dyrker ikke et væld af fritidsinteresser, så mit job er min hobby”.

Noget af det, hu sætter stor pris på ved Intercoiffure er det store netværk, man får. ”Vi er gode til at bruge hinanden. Har jeg en kunde eller måske en ansat, der flytter fra Fyn til Nordsjælland, anbefaler jeg gerne en god kollega, og når vi mødes, handler det om det kreative, men vi kan også sparre om business og salondrift, for Intercoiffure er en forening, hvor alle medlemmer befinder sig på et vist niveau”.

Bettina Kingo er netop blevet valgt til nordisk præsident for Intercoiffure. Foto: Bettina Kingo

Bettina mener, man som frisør selv har en forpligtelse til at holde sig ajour med faget, derfor fortæller hun, deltager hun og hendes ansatte praktisk talt i alle de kurser, de kan igennem leverandører og Dofk samt selvfølgelig Intercoiffure.

”Mine elever er også en del af Intercoiffures unge FG-gruppe, så vi suger alle sammen til os, og deler vores inspiration med hinanden”.

Bettinas holdning er også klar: Gider man ikke udvikle sig i frisørfaget, skal man stoppe. ”Det har jeg bl.a. også fået med fra Stuhr; at man engagerer sig. Og det viderefører jeg til mine ansatte og elever i dag: Jeg forventer, at de deltager i det, de får tilbudt. Men mindre der er et bryllup eller en begravelse”, siger Bettina med et smil.

En del af udviklingen i frisørbranchen er inddragelsen af de sociale medier. ”Det er jo en stor forandring fra for 20 år siden og noget, man er nødt til at bruge tid på. Hos os hjælpes vi ad. Vi lægger op fra dagligdagen i salonen, nye produkter og nyheder generelt. Alt, der giver mening”.

Generelt ser Bettina lyst på fremtiden, og selv om hun har 20-års jubilæum i dag, tænker hun bestemt ikke at stoppe eller drosle ned. ”Jeg er næsten 54 år, og min plan er da at fortsætte i samme tempo i hvert fald i 10 år endnu”, siger hun smilende, men hun tilføjer også, at hun til den tid håber på at finde en, der har lyst til at overtage salonen i et generationsskifte, så hun stille og roligt kan trappe ned.

Bettina planlægger at fortsætte ufortrødent i frisørbranchen og i Intercoiffure i mange år endnu.. Foto: Bettina Kingo

Lige nu vil hun gerne finde en assistent til salonen. ”Salonen fungerer rigtig godt to elever, mig selv og en assistent, og det mangler vi, så vi leder. Vi har på et tidspunkt været syv mennesker i salonen, men det gider jeg ærligt talt ikke mere. Det er kommet lidt med alderen. Man tjener ikke nødvendigvis flere penge ved at være flere, og man har en hel del mere administrativt bøvl. Jeg har nået en alder, hvor jeg sorterer i, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil, og jeg vil rigtig gerne også kunne være i salonen med mine kunder”.

Men hensyn til Intercoiffure fortsætter Bettina også her. ”Jeg fortsætter så længe, jeg synes det er sjovt, og så længe medlemmerne gerne vil have mig på de poster. Det er jo en kæmpestor cadeau. Når man sidder på de poster, jeg gør, mener jeg, det er vigtigt, at man gør det så godt, man kan. Men jeg mener også, at der kommer et tidspunkt, hvor bolden skal gives videre, og hvor jeg rykker ned på de bagerste rækker for at deltage derfra”, slutter Bettina Kingo.

Relateret indhold

23.07.2024hair.dk

Forbered din virksomhed på Googles opdaterede søgemaskine med AI

22.07.2024hair.dk

Beskæftigelsen blandt seniorer buldrer afsted

01.07.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Introduktion af 'Colors Of The Season' 3: Creative Energy

01.07.2024hair.dk

Lysten til udvikling er min drivkraft

01.07.2024Frisørland Hair and Body Care

Sponseret

Praise for Haze

28.06.2024Upgrade Hair

Sponseret

NO. 809 NIGHTLY FACE MOISTURIZER

27.06.2024Trontveit

Sponseret

PURE Big Hair ATTITUDE

27.06.2024Upgrade Hair

Sponseret

NO. 805 NO HANGOVER FACE GEL

Jobmarked

Se alle

Soul of Hair ApS

Skal Du være selvstændig frisør?

Er det ikke tid til at få en større bid fra saksen? Soul of Hair giver dig muligheden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.08.2024

PARK Styling

PARK by Klipoteket I SVENSTRUP ved Aalborg SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør på DELTID eller FULDTID til vores skønne team på 5.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Thomas H i Nærum søger frisør!

Bliv en del af det dejligste team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK by Frisør Bentsen I HJERTET AF NYKØBING FALSTER SØGER FRISØR

Vi søger en sød og dygtig frisør til vores skønne salon i hjertet af Nykøbing Falster.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By KLINT I STORE HEDDINGE SØGER EN FRISØRELEV

Frisørelev til PARK By Klint

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til PARK By MENS CUT

Vi søger en fuldtid eller deltid dygtig, kreativ og engageret frisør eller lejer der har lyst på nye og spændende udfordringer.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Cityfrisørerne I VEJLE SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør til vores team og er et team på 6 frisører.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til Søborg søges!

PARK By Bystrup & Pate søger frisør

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.07.2024

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
ZENZ
Kursus
Klippekursus herre

Få klippeteknikkerne ind under huden med dette intensive herreklippekursus målrettet elever.

Dato

29.07.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

02.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aalborg

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

03.09.2024

Tid

09:00

Sted

Silkeborg

Pact Nordic A/S
Kursus
BALAYAGE og alle de nyeste frihåndsteknikker

Oplever du også stigende efterspørgsel på balayage i din salon? Har du lyst til at lære brugbare og salon­venlige balayage teknikker?

Dato

03.09.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

PARK Styling
Kursus
INTRO- OG INSPIRATIONSKURSUS I PARK BEAUTY

Vi er glade for at invitere dig til vores gratis kurser, hvor vi vil udforske vores lækre beauty produkter og forbedre dine færdigheder inden for makeup og salg.

Dato

03.09.2024

Tid

10:00

Sted

København

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS BALAYAGE

Bliv fortrolig med forskellige lysningsteknikker som balayage, babylights, ombré, teasylights og meget mere.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023