Vinderne af DM i Skills 2024 er nu kåret

Spændingen blev endelig udløst for de 280 unge fra 47 forskellige konkurrencefag, der har gennem de seneste tre dage har kæmpet for at få en guldmedalje om halsen. Bl.a. en frisør og en kosmetiker.

Vinderne af DM i Skills.. Foto: Lasse Lagoni

Så er Danmarks dygtigste unge mennesker fundet. Blandt dem er også en frisør og en kosmetiker: Julie Suárez Jørgensen, Syddansk Erhvervsskole Odense Vejle, Salon Helle, og Sophia Munk Nielsen, TECHCOLLEGE, Beauty by Munk.

De unge fra 47 forskellige konkurrencefag fik forleden hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Gennem de sidste tre dage har cirka 280 unge kæmpet for at blive den bedste inden for deres fag og lagt alle deres skills og ambitioner i at levere det bedste resultat. Formand for SkillsDenmark, Søren Heisel står tilbage med en stolt og optimistisk følelse efter at have fulgt medaljekampen på nærmeste hold – og i øvrigt gået utrolig mange kilometer på den gigantiske DM-teltplads for at vise de mange politikere rundt, som har været forbi for at få et indtryk af, hvad fremtidens kloge hænder kan.

Vinderen af DM i Skills Frisør, Julie Suarez Jørgensen.. Foto: Lasse Lagoni

”Det har været et DM med en anderledes og flottere åbnings- og afslutningsceremoni end nogensinde før, hvor fagatleterne virkelig var i centrum. Det har givet en helt særlig gejst,” siger Søren Heisel om arrangementerne, hvor konkurrencedeltagerne var på scenen med Josefine Høgh og Christian Degn. Og hvor børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye stod for den officielle åbning, mens statsminister Mette Frederiksen holdt den afsluttende tale inden medaljeoverrækkelsen.
 

Vinderen af DM i Skills Kosmetiker, Sophia Munk NIelsen. Foto: Lasse Lagoni

Han glæder sig også over de mange tusinde folkeskoleelever og deres forældre og lærere, der har været forbi konkurrencestandene.
”Der har bare været god stemning og smil hele vejen rundt. Ingen kan forestille sig, hvor stort det her er, før de har været her. Og der er rigtig mange, der er taget hjem med gode oplevelser. Vi er her jo netop for at inspirere. Ingen skal tvinges til at tage en erhvervsuddannelse – men når de er her, kan de jo se, hvor mange muligheder der er, og at det at tage en erhvervsuddannelse er noget af det fedeste at gøre,” siger Søren Heise,” siger Søren Heisel.

Også mange andre end folkeskoleeleverne har fået en smagsprøve på, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på, da der igen i år også er blevet holdt GymnasieSkills, FGU Skills og Læreplads Skills. Her har henholdsvis gymnasieelever og FGU-elever kæmpet i deres egne små erhvervsfaglige konkurrencer, og interesserede lærlinge og lærepladser har kunnet møde hinanden.
”DM i Skills er for alvor blevet en festival. En fagfestival. Hvor erhvervsuddannelserne og de dygtige og ambitiøse faglærte, vi er heldige at have, bliver vist frem på alle mulige måder og for mange forskellige målgrupper, så vi kan motivere mange flere til at gå erhvervsuddannelsesvejen, ” siger formanden for SkillsDenmark og slutter:
”At vi her i Danmark virkelig kan noget med vores nationale mesterskab, bliver bekræftet af, at folk fra hele Europa – vi har bl.a. haft gæster fra Holland, Kroatien og Irland – kommer for at se, hvad det er, vi gør rigtigt i Danmark med Skills. Det, synes jeg, er sejt,” slutter formanden for SkillsDenmark.

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.04.2024hair.dk

Vinderne af DM i Skills 2024 er nu kåret

16.04.2024hair.dk

Passionen er hendes drivkraft

03.04.2024hair.dk

Hår og kultur

01.04.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Muud sørger for premium værktøjsopbevaring

25.03.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

STÆRK NYHED til dine negle

21.03.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

45 år som udlært frisør og Still Going Stronge

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023