Tre shows der sætter trenden

Marianne Jensen ledede slagets gang backstage på Remain, Rotate og Det Kongelige Danske Akademis shows under Copenhagen Fashion Week i samarbejde med KAO.

Stylist Marianne Jensen stod i samarbejde med KAO bag tre shows under Copenhagen Fashion Week. Her fra Remain. Foto: KAO

12.09.2023

Pia Finne, hair.dk

Moderne raffinement møder glamourøs grunge 

Remain

De bedste historier er dem, der kombinerer guddommelig kærlighed og almindeligt liv, skønhed og mod, kontrasterende ideer og flittig opmærksomhed på alle detaljer; Det samme gælder for moderne hårhistorier. 

Remain-kollektionen bød på en række forskellige looks med fokus på selvtillid og selvhævdelse i hverdagen, kontortiden og nætterne i byen, og denne energi blev omsat til hårstyling modellerne på catwalken.

"For mig symboliserede modellerne på Remain selvsikre individer, der er i harmoni med deres eget værd såvel som tidsånden. Hvert look skulle omfavne modellens personlige stil, samtidig med at de skulle tilføjes et strejf af elegant pleje til deres look," siger Marianne Jensen, der var lead frisør på showet. "Hvert look handlede om at vise dine sande farver og forblive kraftfuldt til stede i øjeblikket."

Key looks:

 • Det lange slanke hår med et stærkt grafisk frontsnit. En moderne fortolkning af 60'ernes geometriske snit.
 • Scandi-chic møder Jane Birkin med den naturlige askeblonde farve, finurlige pandehår og diskrete bounce i længderne
 • Det feminine bud på den drengede mullet - som en 90'er Meg Ryan-do, men cool i stedet for sød.
 • "Boys will bw boys looks". Men det er ikke "bad boys" men fyrem der er  tro mod sine egne indre følelser og som udstråler sin egen poetiske energi.
 • Generelt farvetema: glem highlights og ombre-effekter - statement-farver er tilbage, uanset om de er kulsorte, isblonde, ingefær, mælkechokoladebrune eller jordbærblonde.

Fra catwalk to sidewalk

 • Vask håret en eller to dage i forvejen med den plejende hårduo: Oribe's Gold Lust Repair and Restore Shampoo & Conditioner. Giver en delikat og brugbar base.
 • Lav en casual midterskilning og forbered håret med Oribe Matte Waves Texture Lotion
 • Bevar dit naturlige look, uanset om det er lige, bølget 
 • eller krøllet, men tilføj raffinement med varmestyling og Oribes ret perfekte leave-in-produkt: Supershine Moisturizing Cream.
 • Tilføj volumen til dine naturlige bølger med Oribes Maximista Thickening Spray, eller giv dine raffinerede lokker en grungy kant med Flash Form Finishing Spray Wax.

The walk of…WOW! 

Rotate

Nogle gåture er hårde, nogle gåture er langsomme, og nogle gåture er bare forbandet sexede. På Rotate-showet blev den berygtede walk of shame til en herlig "walk of wow", hvor sanselige kvinder bragte deres A-game til landingsbanen på den hvide løber. Den slanke glamour fra 1920'erne og 1940'erne fik et subtilt, rodet look; og turen hjem morgenen efter, har aldrig set mere tiltalende ud. 

"Det var så forfriskende at lave stort, smukt hår igen, og selvom looket måske ser afslappet ud, er der faktisk ikke noget afslappet over dem. Jeg ønskede at være tro mod dagsordenen om at skabe post-coital looks, der blander åbenlys seksualitet med et strejf af glam og masser af humor, men jeg ville også hylde de smukke omgivelser på D'Angleterre, der refererer til det gamle Hollywood og de store bølgede frisurer fra 1940'erne," forklarer leadfrisør Marianne Jensen. "Der var så meget bevægelse på spil - fra hoppende bryster og frække brystvortekvaster til øjne, der blinker til verden og hår, der flyder, flirter og inviterer dig til at have det sjovt".

Key looks:

 • Den lange bob ser frisk ud, når det er tilladt flade bølger á la Alexa Chung i de tidlige nætter, bedst opnået med et fladjern, der går gennem håret sektion for sektion. Sørg for at holde udseendet nonchalant med et par ansigtsindramningstråde på hver side af midterskilningen.
 • Den frække shag, stylet drenget og sexet som tomboys i Charleston-æraen. For en nostalgisk følelse skal du gå med en dyb sideskilning og et glat, vådt look.
 • Naturligt, coily hår ser lækkert ud, når det får lov til at bevæge sig frit. Sørg for at tilføje masser af næring til længder og ender (Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil er dit go to produkt) og børst med hovedet på hovedet for maksimal volumen og effekt.
 • Tilføj et strejf af rock n' roll til feminine, lange længder med børstede krøller og en generøs mængde teksturerende spray.
 • Generelt farvetema: Gå med det, du har - men sørg for, at dit hår er næret, nyklippet og let plejet. 

Fra catwalk to sidewalk:

 • Vask håret en eller to dage i forvejen med Oribe Shampoo & Conditioner for Magnificent Volume. Tilføj Gold Lust Nourishing Hair Oil til spaltede eller tørre spidser, hvis det er nødvendigt.
 • Vælg en sexet sideskilning til glat eller bølget hår. Forbered håret med Oribe Maximista Thickening Spray, og føntør håret inden indstilling med clips eller ruller. 
 • Lad håret køle af og børst ud så sent som muligt. 
 • Skab finish og lækkert hold med Dry Texturizing Spray til fint, skandinavisk hår eller Flash Form Finishing Spray Wax til hyggelige, krøllede og tættere hårtyper. 

Timeless, transgressive and to the point

Det Kongelige Danske Akademi

Den nye generation er ikke kun visionær og åben for overflod af globale påvirkninger, de er også politiske, dristige og dybt engagerede i alt, hvad de sætter sig for at gøre. Bæredygtig produktion og tidløs æstetik var kerneværdier på dette års show fra afgangsklassen på Det Kongelige Danske Akademi, og derfor prægede det også de skræddersyede frisurer på de modeller, der betrådte catwalken. 

"At arbejde med alle disse talentfulde designere, der er engagerede, informerede og dedikerede til at gøre vores verden til et bedre sted, var overvældende inspirerende for mig. De er radikale i deres engagement i bæredygtighed, de er stærkt imod overforbrug, og de ønsker at lave smukke looks, der overskrider alder, køn og race," fortæller leadfrisør Marianne Jensen. "For mig resonerer dette show med kerneværdierne hos KMS og Kerasilk; at være legende og åben for nye ideer, samtidig med at man handler ansvarligt med giftfrie, miljøvenlige produkter. Vi lavede et stort udvalg af seje og ikke-konforme looks, men alligevel kunne de alle sagtens fungere i hverdagen, så længe du bærer dem med en stærk kropsholdning og et vidende smil."

Key looks:

 • Alsidig punk - lange låse gået vild. Dette er et forpligtelsesfrit, badass look, der kræver en vis dygtighed, men er helt umagen værd. For en nem mulighed kan du bytte mohawk-looket til små boller, der kanaliserer Björk i begyndelsen af halvfemserne.
 • Slanke armenske fletninger ser fantastiske ud på alle køn og alle hårtyper - tilføj extensions for fuld effekt og tæm flue væk med KMS anti-frizz olie.
 • Grafiske frisurer ser nostalgiske og futuristiske ud på samme tid - og selv et lille hak går langt. Gå efter microbangs eller et par dristige knivskarpe lag foran.
 • Grunge vibes forbliver et løbende tema, der er let at opnå med masser af havsaltspray til alle typer hår.
 • Generelt farvetema: monofarver er alle raseri. Gå efter ibenholt sort, lys elfenben, dyb fugtig brun, chokerende rød, varm kobber og iltre ingefær.

From catwalk to sidewalk:

KERASILK CROWD

 • Vask håret en eller to dage i forvejen med den ekstra reparerende Kerasilk Repairing Shampoo &; Conditioner. For ekstra modstandsdygtighed og glans skal du behandle håret med Kerasilk Strengthening Mask.
 • Forbered håret med Kerasilk Liquid Cuticle Filler, der genopliver trætte lokker og styrker hvert hårstrå.
 • Uanset udseendet vil du gå efter en luftig, kraftfuld og fejlfri følelse; og du vil opnå netop det med Kerasilk Volumizing Spray.
 • Fastgør updos og fletninger med den upåklagelige Kerasilk Multi-Purpose Hairspray, og tilføj et look med høj glans med den lette, men effektfulde efterbehandlingscreme.

KMS KIDS

 • Vask håret en eller to dage i forvejen med KMS Moist Repair Shampoo & Conditioner for at sikre fugt og styrke.
 • Før føntørringen skal du forberede fugtigt hår med KMS Add Power Thickening Spray.
 • Opnå dit laissez-faire, grungy look med KMS Hair Play Sea Salt Spray.
 • Gå efter et dristigt vådt look med KMS Hair Play stylinggel.
 • Genopliv og fugt tørt, hyggeligt hår med den uundværlige KMS Moist Repair Revival Cream og tæm uønsket krus med den udpegede KMS Tamefrizz De-frizz Oil.

Foto: KAO Salon Studio

Foto: KAO Salon Studio

Foto: KAO Salon Studio

Foto: KAO Salon Studio

Fra Det Kongelige Akademi. Foto: KAO Salon Studio

Fra Det Kongelige Akademi. Foto: KAO Salon Studio

Fra Det Kongelige Akademi. Foto: KAO Salon Studio

Fra Rotate. Foto: KAO Salon Studio

Fra Rotate. Foto: KAO Salon Studio

Fra Remain.. Foto: KAO Salon Studio

Fra Remain.. Foto: KAO Salon Studio

Fra Remain.. Foto: KAO Salon Studio

Relateret indhold

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

22.04.2024hair.dk

Vinderne af DM i Skills 2024 er nu kåret

16.04.2024hair.dk

Passionen er hendes drivkraft

03.04.2024hair.dk

Hår og kultur

01.04.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Muud sørger for premium værktøjsopbevaring

25.03.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

STÆRK NYHED til dine negle

21.03.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

45 år som udlært frisør og Still Going Stronge

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023