Tendensen til foråret og sommeren 2023: Naturligt og velplejet

Sundt, naturligt hår er tendensen til foråret for både mænd og kvinder. Det gælder de lyse nuancer, og velklippede frisurer med struktur og fylde – uden at det bliver overklippet. Det siger John Erik Skovbæk fra Stender på Strøget.

Foto: Claus Peuckert

Pia Finne, hair.dk

Håret skal have et naturligt udtryk i foråret og sommeren, og der arbejdes meget med farver og frisurer, der er vedligeholdelsesvenlige.  

”Det er et typisk krisefænomen. Kunderne vil gerne have farver, hvor man ikke ser de store overgange, så man måske kan strække næste frisørbesøg lidt”, siger John >Erik Skovbæk fra Stender på Strøget.  

Et sundt og velplejet hår er det absolutte kodeord i tendensen nu og til foråret 2023. 

”Håret skal være lækkert og gennemklippet. Det skal være blankt og se velplejet og naturligt ud”, lyder det fra John Erik.  

Til foråret ser man de lyse og naturlige nuancer i trenden. De spænder over de cremede nuancer fra meget lyst til mellemblond. ”Og så kommer vi til at arbejde med paneler i håret, der giver effekter, uden at man ser udvoksningerne tydeligt. 

Sombré er en anden teknik, som John Erik tror på. Det er en ombré men mildere i overgangene, så farverne i håret ikke bevæger sig fra mørkt til lyst – men snarere fra lyst til endnu lysere.  

”Den er mere sart i udtrykket og bevæger sig kun et par farvetoner frem for fire-fem toner, som vi hidtil har set”. 

  

Produkter understøtter det naturlige 

John Erik slår fast, at selv om det er det naturlige udtryk, der er fremherskende, skal der produkter i håret. De skal bare ikke være synlige. Og dog…, for han ser også en tendens til, at geléen vinder frem, og at det eksempelvis bruges til at lægge siderne helt ind til hovedet.  

Generelt ser John Erik en tendens til, at kvindernes hår bliver mere feminint. Både det lange og det korte, for begge dele er en del af trenden.  

”Det korte hår er blødere, så det kan styles, men det skal ikke overklippes, og så ser vi en del pager. Skulderlangt hår er klart med i trenden, og i forlængelse af det naturlige handler det i foråret og sommeren også om at udnytte den struktur, der er i håret, og klippe frisurerne så strukturen kan bruges. Og så forventer vi også, at der vil være en del kunder, der efterspørger krøller”.  

En anden tendens, der bliver fremherskende blandt de unge, er lysnede øjenbryn.  

Stilikoner er bl.a. Heidi Klum, med sit bløde pandehår, som giver liv til ansigtet og rammer det ind og Kendall Jenner.  

  

Blødt udtryk til mændene 

Herrehåret bliver også blødere i udtrykket med mere hår i siderne og i nakken. 

”Mændene skal ikke have langt hår, men håret skal klippes, så der kommer liv i håret, ligesom vi også ser mere pandehår og krøller til mændene”. 

Hair by: Stender Strøget ved John Erik

Om John Erik Skovbæk:

John Erik Skovbæk har været frisør siden 1977. Han har drevet sin salon på Strøget siden 1989, og her har han igennem tiden uddannet over 40 elever. 

Inspirationen henter John Erik fra de udenlandske catwalks og magasiner som British og Italian Vouge. 

”Jeg plejer også at tage på Salon International, men af corona-årsager, har det jo ikke været muligt de senere år”, siger han, og tilføjer, at de unge mennesker i Danmark også kan være en god inspirationskilde. 

”De trendy unge, ser vi, klipper deres egen wolf cut, og det, tror jeg også, vi som frisører skal lade os inspirere af”. 

Artikler

31.05.2023|hair.dk

Gitti Conscious Beauty til Danmark

30.05.2023|hair.dk

Jeg tror på god karma

30.05.2023|hair.dk

Husk momsen 1. juni

30.05.2023|hair.dk

British Hairdressing Business Awards 2023

25.05.2023|hair.dk

Sommer i en krukke

23.05.2023|hair.dk

Man skal være specialist i det man gør

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023