Tag Ansvarlighedstjekket

Er din virksomhed ansvarlig? Erhvervsstyrelsen har udarbejdet et ansvarlighedstjek

Foto: 123rf.com

Virksomheder oplever i disse år flere og flere krav og forventninger fra omverdenen om at tage ansvar for handlinger, der kan påvirke mennesker, miljø og samfund. Det kan fx være i forhold til menneskerettigheder, klima eller antikorruption.
Ansvarlighedstjekket er især målrettet små og mellemstore virksomheder, der vil arbejde med deres bæredygtige indsatser, styrke deres ansvarlighed og sikre, at de er på forkant med krav og forventninger fra omverdenen.

Styrk dit arbejde med ansvarlighed

Ansvarlighedstjekket er et værktøj, der giver overblik over processer for ansvarlig virksomhedsadfærd i din virksomhed, og hvordan du kan forbedre dig.
Tjekket er udarbejdet med udgangspunkt i due diligence for bæredygtighed, der gennem seks skridt hjælper din virksomhed med at identificere, forebygge, begrænse og kommunikere om negative indvirkninger på mennesker, miljø og samfund.
Når du har gennemført tjekket, får du et resultat, der giver dig indblik i, hvor langt din virksomhed er i arbejdet med due diligence for bæredygtighed. Du kan efterfølgende downloade dit resultat og bruge det til at sammenligne resultater over tid.

Få indblik i din virksomheds processer

Tjekket viser dig konkrete indsatsområder, som er relevante for din virksomhed. Resultatet kan derfor bruges som grundlag for prioritering af det videre arbejde med due diligence for bæredygtighed i din virksomhed. Tjekket kan til gengæld ikke bruges som certifikat på, at din virksomhed lever op til retningslinjer eller kommende lovkrav på området.
Da due diligence er en cirkulær proces, hvor du forbedrer dit arbejde med ansvarlighed år for år, er målet, at din virksomhed løbende forbedrer og styrker de forskellige skridt, så processen bliver en integreret del af måden, din virksomhed arbejder på.
Ansvarlighedstjekket er udarbejdet af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med NCP Danmark, der er Mæglings- og Klageinstitution for Ansvarlig Virksomhedsadfærd og nationalt kontaktpunkt for OECD's retningslinjer. 

Tjekket er baseret på OECD's Vejledning om Due Diligence for Ansvarlig Virksomhedsadfærd, der tager afsæt i OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder.

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.05.2024PARK Styling

Sponseret

Specialiseret frisørsalon runder 10 år

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

16.05.2024hair.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024hair.dk

Søg kapital til din virksomhed

10.05.2024hair.dk

Butikstyverier i stigning

09.05.2024hair.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023