Masser af udvikling og muligheder i skønhedsbranchen

Skønhedsindustrien er i konstant forandring, og det er vigtigt for mærker og detailhandlere at tilpasse sig de dynamiske faktorer, der påvirker branchen. "The State of Fashion" udarbejdet af The Business of Fashion og McKinsey & Company star bag en omfattende rapport om beautybranchen og de dynamikker, der forventes at påvirke skønhedsindustrien i 2023

Foto: www.123RF.com

07.07.2023

Pia Finne, hair.dk

Skønhedsindustrien vil vækste trods den økonomiske turbulens. I 2027 forventes den globale skønhedsindustri dermed at nå over 580 milliarder dollars i detailsalg og vokse med 6% om året. Det skyldes bl.a. forbrugernes ændrede opfattelse af skønhed og ikke mindst deres efterspørgsel efter produkter, der fokuserer på videnskabsbaseret effektivitet. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny, omfattende rapport om skønhedsindustrien udarbejdet af The Business of Fashion og McKinsey & Company.

Blandt andre hovedpointer er:

  • Hudpleje er den største kategori inden for skønhedsbranchen, og den forventes at vokse fra 190 milliarder dollars til 260 milliarder dollars frem mod 2027, og væksten er drevet af innovation og forbrugere, der søger produkter med dokumenteret effektivitet. 
  • Salget af dufte forventes at stige fra ca. 70 milliarder dollars til næsten 100 milliarder dollars, især på grund af forventet vækst i Kina og USA. 
  • Farvekosmetik forventes at fortsætte sin vækst efter pandemien og nå en omsætning på ca. 105 milliarder dollars, med en jævn vækst på tværs af prissegmenter. 
  • Hårpleje forventes også at vokse betydeligt og nå en omsætning på 120 milliarder dollars, bl.a. fordi forbrugerne nu bruger fler-trins hårplejerutiner på samme måde, som de gør med hudpleje.
  • En vigtig faktor i branchens udvikling er ændringen i det geografiske fokus. Mens Kina og USA tidligere har været centrale vækst-drivere, vil mærker og detailhandlere nu søge nye markeder for en større diversificering. Indien og Mellemøsten fremstår som nye hotspots i skønhedsindustrien. Kinas dominans aftager, og USA bliver mere konkurrencedygtig.

I specialudgaven af The State of Fashion fremhæves det, at skønhedsindustrien har vist sig at være modstandsdygtig over for økonomisk turbulens og fortsat er i stand til at trives og vokse. Forventningen er, at den globale skønhedsindustri vil nå op på en samlet omsætning på over $580 milliarder i detailsalg i 2027 med en årlig vækst på seks procent.

For at nå det vækstmål er det afgørende, at mærker og detailhandlere navigerer i de identificerede dynamikker i branchen. 

Geografisk diversificering er vigtigere end nogensinde, da markedet ikke længere kun fokuserer på Kina og USA. Andre markeder som Mellemøsten og Indien kan tilbyde nye muligheder.

En anden vigtig faktor er den voksende betydning af wellness i skønhedsbranchen. Forbrugerne søger ikke kun æstetisk perfektion, men også holistisk velvære. Det åbner op for nye muligheder for mærker til at udnytte wellness-tendenser og udvide deres produktportefølje med troværdige og autentiske produkter inden for kategorier som søvn, seksuel intimitet og ”indtagelig” skønhed.

Gen-Z spiller en rolle

Gen-Z-generationen spiller også en afgørende rolle i skønhedsindustrien. Rapporten viser, at Gen-Z-forbrugere udgør et stort og indflydelsesritg segment inden for skønhed. 

Gen-Z forbrugerne er meget opmærksomme på bæredygtighed, mangfoldighed og inklusion, og de forventer, at mærker og detailhandlere tager stilling til de spørgsmål.

For at imødekomme Gen-Z-forbrugernes behov og præferencer skal skønhedsbrands fokusere på at skabe autentiske og meningsfulde forbindelser. Sociale medier og influencer-markedsføring spiller en stor rolle i at nå ud til denne målgruppe og opbygge tillid. Men det er vigtigt for mærkerne at være autentiske og transparente i deres kommunikation og ikke kun fokusere på overfladiske trends.

En anden vigtig faktor er teknologi og digitalisering. Skønhedsindustrien oplever en stigende anvendelse af teknologi, herunder kunstig intelligens, augmented reality og virtual reality. Disse teknologier bruges til at forbedre kundeoplevelsen ved at tilbyde virtuel prøvning af produkter, personlig rådgivning og skræddersyede anbefalinger. Detailhandlere og mærker, der omfavner og udnytter teknologien, vil have en konkurrencemæssig fordel i fremtiden”, hedder det i rapporten.

Bæredygtighed er en afgørende faktor

Endelig er bæredygtighed en afgørende faktor for skønhedsindustrien. Forbrugere efterspørger mere ansvarlige og miljøvenlige produkter. 

Mærker og detailhandlere skal arbejde på at reducere deres miljøpåvirkning, vedtage cirkulære forretningsmodeller og sikre gennemsigtighed i deres forsyningskæder. Bæredygtighed vil være en integreret del af skønhedsindustrien i fremtiden, og mærker, der ikke tilpasser sig denne tendens, kan blive efterladt bagud.

Samlet set er skønhedsindustrien i en konstant udvikling og tilpasning til nye tendenser og forbrugerpræferencer. For at trives i den konkurrenceprægede branche er det afgørende for mærker og detailhandlere at være opmærksomme på og reagere på disse nøgleindsigter. Gennem innovation, diversificering, bæredygtighed og tilpasning til teknologi vil skønhedsbrands kunne udnytte mulighederne og opnå vækst i de kommende år.

Mere fra...

05.12.2023hair.dk

PARK i feststemning

04.12.2023hair.dk

Vi går efter den højeste fællesnævner

01.12.2023hair.dk

Frisk unisex-duft

30.11.2023hair.dk

Sebastian Professional fejrer 50-års jubilæum med et nyt Limited edition samarbejde

29.11.2023hair.dk

Danskerne oplever at virksomheder greenwasher

29.11.2023hair.dk

Stylingprodukter med attitude

28.11.2023hair.dk

Giv glæde til huden

27.11.2023hair.dk

Danske NØIE lancerer verdens første well-ageing hudpleje, der kombinerer AI og personlig rådgivning

Jobmarked

Se alle

BELLACCI FRIZISTO ApS

Frisør søges til Bellacci Frizisto i hjertet af Odense

Elsker du dit fag og er passioneret Team player og serviceminded

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

INTERNATIONAL TRAINING ACADEMY A/S

Frisørunderviser søges til Beauty and Styles frisørskole i Aalborg.

Elsker du frisørfaget og trænger du til at prøve noget nyt? Så er vi klar til at give dig muligheden for at være med til at forme fremtidens frisører!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.12.2023

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

30.12.2023

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

30.12.2023

PARK Styling

PARK by studie rørbæk I RANDERS SØGER NY FRISØR ASSISTENT

Vi søger en fuldtid- eller deltid frisør hurtigst muligt.

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Savner du frihed i dit arbejde?

Du ønsker forandring og nye muligheder for personlig og professionel udvikling. Se om du kan genkende dig selv i følgende

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023