Et pejlemærke i en jungle af produkter

Danish Beauty Award er netop afviklet. Produkter indenfor både skønheds- og frisørbranchen modtog priser i 34 kategorier, og det blev fejret med en storslået fest.

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

11.05.2023

Pia Finne, hair.dk

Det var en storslået fest og Tivoli Congress Center summede af liv, maser af farver, masser af glimmer og masser af højt humør, da beautybranchen forleden fejrede og hædrede Årets bedste frisør- og beautyprodukter, -behandlinger, -klinikker og -ildsjæle 2023 ved Danish Beauty Award 2023. 

Der var 34 kategorier, og indenfor hver kategori, fandt man en vinder, og aftenens værter Signe Lindkvist og Jacob Riising sørgerede for en stemning i verdensklasse med underholdende indslag og godt værtskab aftenen igennem. 

”Det er en kæmpe fornøjelse og meget rørende at opleve den store opbakning til Danish Beauty Award, vi år efter år mærker. Det er fantastisk at se og følge med i alle nye, men også etablerede, danske og udenlandske brands, som fortsat udvikler produkter med optimisme for at glæde alle os beauty-elskere. Jeg vil gerne sige en kæmpe tak til alle, der har tilmeldt sig prisuddelingen – det er dem, der får begejstringen for at hylde beautybranchen til at bestå!”, siger arrangør og bestyrelsesformand Anne-Dorte Mathiesen.  

At vinde en pris ved Danish Beauty Award er ikke blot en anerkendelse, men også meget betydningsfuldt i tiden efter. Forbrugerne læner sig nemlig op ad produkter med Danish Beauty Award vinder-logo og –nomineret-logo som en guidance i deres valg af produkter, behandlinger, klinikker og brands.  

Hvorfor er det vigtigt, anerkendte frisør- og beautybranchens produkter? 

“Det er jo produkter, vi alle sammen bruger hver dag, og selv om der er nogen der kan hævde, at de ikke bruger kosmetik, så bruger i de i hvert fald, shampoo og conditioner og forhåbentlig også deodorant. Det er produkter, der er tæt på alle i hverdagen, som øger livskvaliteten og ikke mindst hygiejnesituationen”, lyder det fra Anne-Dorte Mathiesen, og hun kalder Danish Beauty Award for et pejlemærke for forbrugeren i en jungle af produkter. “Efter 17 år kender forbrugerne også Danish Beauty Award, og mange bruger det som et sted at begynde i forhold til at finde den rigtige ansigtscreme, det rigtige hårstylingsprodukt eller andet. Det er med andre ord en blåstempling af et produkt”. 

Samtidig, fortæller hun videre, var der en årrække omkring det tidspunkt, hvor Danish Beauty Award opstod, hvor der konstant blev skældt ud på beautybranchen for alt, der overhovedet kunne skældes ud for, men hvor man glemte at tage fat i de produkter, som rigtig mange faktisk var rigtig glade for. 

“Dengang som nu føler jeg en glæde ved at hylde de helt hverdagsagtige produkter såvel som luksusprodukterne og ikke mindst at give branchens aktører et skulderklap og anerkende, at der er nogen, der har gjort det rigtig godt – uanset om man er den, der selv har udviklet produktet og sammensat det, eller om man et brand manager i et stort internationalt firma, hvor produkterne er ens hjertebørn”.’ 

720 branchefolk nød en festlig aften, da Danish Beauty Award 2023 løb ad stablen.. Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Kategorierne justeres efter tiden 

Kategorierne justeret hvert år, for det er vigtigt for Anne-Dorte, at alle produkter på tværs af branchen kan falde naturligt ind i en kategori. Derfor gennemgås kategorierne hvert år, og nogen slås sammen, andre kommer til. “Sidste år var der eksempelvis en trend omkring selvbruner- og highlighterprodukter, derfor etablerede vi en kategori “Årets glød”, som vi ikke havde med i år. Så vi ser på trenden, og tilpasser os den”. 

Det betyder også, at “Årets hårplejeprodukt” fremover bliver til “Årets hårplejepris”. “Mange hårplejeprodukter kommer først rigtigt til sin ret i kombination med andre produkter som shampoo og conditioner. Det har vi taget til efterretning og skabt “Årets hårplejepris”, der kan rumme flere sammenhængende produkter”. 

Når juryen, der består af 11 personer både fagfolk fra branchen, marketingfolk, folk, der ved noget om trends og andre med brancherelevans, skal bedømme produkterne, sker det ud fra en række forud fastsatte parametre. Det kan være value for money, får jeg det, jeg forventer, hvordan er funktionen, hvem er produktet til med videre. 

Oh Land var på scenen.. Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

I år havde juryen 430 produkter, der skulle testes og bedømmes, før de godt 185 nominerede produkter blev udvalgt. “I nogle af kategorierne har der været op til 60-70 indsendte produkter, så at blive nomineret er allerede en sejr i sig selv”, siger Anne-Dorte med et smil, og hun tilføjer, at selv om det kan lyde som en drøm for mange – og også er det, er det også hårdt, for det kan være belastende for både huden og håret at teste så mange forskellige produkter. “Da hårvækstprodukter var stort for nogle år siden, havde vi mange af dem, vi skulle teste. Det var lidt af en udfordring, men så man man jo trække på netværket til at teste”, siger hun. 

Anne-Dorte fortæller videre, at hun allerede nu er i gang med at udvikle Danish Beauty Award 2024.’ 

“Jeg overvejer juryen. Nogle er gengangere, andre er nye, for vi vil gerne have en jury, der til enhver tid ser på produkterne med friske øje og som kan inspirere hinanden og dele viden med hinanden.  Herudover overvejer jeg også, om vi måske skal disrupte processen og dele produkterne op i mindre grupper, og jeg overveje nye kategorier. Og hvem siger, at “Årets salon” skal være en skønhedssalon. Det kan lige så godt være en frisørsalon, der har noget at byde ind med. Det kunne frisørerne jo overveje... Så der er mange tanker og ideer på bordet, men intet er naturligvis lagt fast endnu”. 

Dog fortæller Anne-Dorte, at produkter til næste års DBA kan indsendes allerede fra november, og hun anbefaler, at man gør det, hvis man er klar med produkterne på det tidspunkt. “For jo før vi kan komme i gang med at teste, jo bedre”. 

Danser med piger underholdt.. Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Hvad driver dig år efter år 

“Jeg har en passion for skønhedsbranchen, der ligger dybt i mig. Jeg ønsker bare at give det skulderklap til en branche, der for mig at se, er for udskældt. Dermed ikke sagt, at jeg ikke gerne vil have, at der er nogen, der går branchen og produkterne efter i sømmene, for der sker hele tiden en udvikling, og der sker meget på ingrediensfronten”. 

Anne-Dorte fortæller, at der i år var mange danske produkter tilmeldt. Og det er hun glad for. “Jeg føler, vi er med til at give de danske brands og produkter et lille skub i retning, så de kan komme frem og klare sig, og at de danske kvalitetsværdier får en chance mod de store, internationale brands”. 

Derfor var kategorierne i år udvidet med “Årets danske produkt”, “Årets danske branchepris” og “Årets nye danske brand”, så man også som helt ny i skønhedsbranchen kan blive anerkendt”. 

Som nyt i år var den nye direktør for modemessen CIFF en del af juryen, og vinderne af “Årets danske brand” og “Årets nye danske brand” får ud over prisen også lov til at udstille på CIFF Beauty til august, hvor det er muligt at promovere sit brand internationalt. 

Jacob Riising og Signe Lindkvist var aftenens værter. Her på den røde løber.. Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Anne-Dorte Mathiesen er direktør for Danish Beauty Award. “Det er en kæmpe fornøjelse og meget rørende at opleve den store opbakning, vi mærker år efter år”, siger hun fra den røde løber.. Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Foto: Jørgen Wichlow / Danish Beauty Award og Peter Dahlerup / Danish Beauty Award

Vinderne af Danish Beauty Award 2023 er:

Årets Hårplejepris – Populær LeaLuo - Dip In Moisturizing Shampoo & Conditioner 

Årets Hårplejepris – Luksus Wella/System Professional Lipid Booster  

Årets Hårstylingprodukt Bumble and bumble - Surf wave foam  

Årets Makeupprodukt – Populær Gosh Copenhagen - Primer+ Anti-Redness 

Årets Makeupprodukt – Luksus It Cosmetics - Your Skin But Better CC+ Nude Glow SPF 40  

Årets Kropsplejeprodukt – Populær La Roche Posay - Cicaplast Balm B5+ 

Årets Kropsplejeprodukt – Luksus Amazing Space - Cool Breeze  

Årets Ansigtsplejeprodukt – Populær Jorgobé - Multi Peptide Lifting Filler  

Årets Ansigtsplejeprodukt – Luksus, Detail La Mer - Treatment Lotion  

Årets Ansigtsplejeprodukt – Luksus, Professionel Elemis - Pro-Collagen Morning Matrix  

Årets Serum ByNacht - Hypercharged Glass Skin Serum  

Årets Renseprodukt RAAW Alchemy - Cleansing Silk 

Årets Herreprodukt BARK™DNA - Brow Styling Gel  

Årets Duft Tom Ford Beauty - Rose D’amalfi  

Årets Funktionelle Duft The Body Shop - Wellness Sleep  

Årets Nicheduft MEMO Paris - Marfa  

Årets Nichepris Honey - Hydra Serum  

Årets Danske Produkt Skøn Skincare - Triple Booster Serum  

Årets Danske Branchepris E. Sæther  

Årets Nye Danske Brand The Hair Project  

Årets Nye Internationale Brand Florence by Mills  

Årets Grønne Pris L’Oréal Årets Care & Protect Pris Sun Bum - Original SPF 30 Sunscreen Spray  

Årets Serie Paul Mitchell - Tea Tree Hemp  

Årets Beauty Accessory ghd - ghd curve thin wand  

Årets Inner Beauty Award Smuuk Skin - Hairbooster  

Årets Skønhedsbehandling Skinfit.cph - Proskin 90  

Årets Salon/Klinik/Butik Dare to Care  

Årets Spa Vejlefjord - De Termiske bade & Thalasso Spa Influencers’ Choice Award Money Masque - Color Wow 

Goodieboxprisen Aveeno - Aveeno Skin Relief Body Oil Spray  

Matas-prisen CeraVe - Smoothing Cleanser  

Årets Klassiker Calvin Klein – CK One  

Årets Ildsjæl Raz  

Relateret indhold

23.07.2024hair.dk

Forbered din virksomhed på Googles opdaterede søgemaskine med AI

22.07.2024hair.dk

Beskæftigelsen blandt seniorer buldrer afsted

27.06.2024hair.dk

Danske virksomheder laver flere sociale arrangementer

25.06.2024hair.dk

Beauty & Lifestyle på CIFF

24.06.2024hair.dk

Den nye 2024 trendkollektion fra Intercoiffure Mondial: "The Age of Elegance"

21.06.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Color Atelier Stavanger x Marianne Jensen

13.06.2024hair.dk

Vil du tilbyde ”stille” behandlinger?

03.06.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Bliv klar til sommerens eventyr med produkter i rejsestørrelse

Jobmarked

Se alle

Soul of Hair ApS

Skal Du være selvstændig frisør?

Er det ikke tid til at få en større bid fra saksen? Soul of Hair giver dig muligheden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.08.2024

PARK Styling

PARK by Klipoteket I SVENSTRUP ved Aalborg SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør på DELTID eller FULDTID til vores skønne team på 5.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Thomas H i Nærum søger frisør!

Bliv en del af det dejligste team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK by Frisør Bentsen I HJERTET AF NYKØBING FALSTER SØGER FRISØR

Vi søger en sød og dygtig frisør til vores skønne salon i hjertet af Nykøbing Falster.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By KLINT I STORE HEDDINGE SØGER EN FRISØRELEV

Frisørelev til PARK By Klint

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til PARK By MENS CUT

Vi søger en fuldtid eller deltid dygtig, kreativ og engageret frisør eller lejer der har lyst på nye og spændende udfordringer.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Cityfrisørerne I VEJLE SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør til vores team og er et team på 6 frisører.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til Søborg søges!

PARK By Bystrup & Pate søger frisør

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.07.2024

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
ZENZ
Kursus
Klippekursus herre

Få klippeteknikkerne ind under huden med dette intensive herreklippekursus målrettet elever.

Dato

29.07.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

02.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aalborg

Frisørland Hair and Body Care
Kursus
CUTTING CLASS // Cutting with confidence

CUTTING CLASS - CUTTING WITH CONFIDENCE. SPENDRUP - DIT HÅR ER PERSONLIGT! OPLEV KLIPNINGER I ET TRYGT UNIVERS, HVOR DER SÆTTES FOKUS PÅ DIN PERSONLIGE UDVIKLING OG MØDER DIG DER HVOR DU ER. I en behagelig atmosfære skabes magien og udviklingen til læring. Gennem dagen arbejdes der hands-on med personlig stil, og der kredses om detaljen. Målet er at motivere og øge din arbejdsglæde, samt styrke dine færdigheder, så du undgår at gentage dig selv i dit arbejde. Bettina fra Frisør Spendrup sørger for en givende dag med klip af personlig model, og brugbare nyfortolkninger af klassiske klippeteknikker. Kl. 09.00 - 16.00. Pris 2.495 kr. inkl. frokost. Eget værktøj og modeller skal medbringes: 1 model formiddag samt 1 model efter frokost.

Dato

03.09.2024

Tid

09:00

Sted

Silkeborg

Pact Nordic A/S
Kursus
BALAYAGE og alle de nyeste frihåndsteknikker

Oplever du også stigende efterspørgsel på balayage i din salon? Har du lyst til at lære brugbare og salon­venlige balayage teknikker?

Dato

03.09.2024

Tid

09:30

Sted

Aarhus

PARK Styling
Kursus
INTRO- OG INSPIRATIONSKURSUS I PARK BEAUTY

Vi er glade for at invitere dig til vores gratis kurser, hvor vi vil udforske vores lækre beauty produkter og forbedre dine færdigheder inden for makeup og salg.

Dato

03.09.2024

Tid

10:00

Sted

København

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS BALAYAGE

Bliv fortrolig med forskellige lysningsteknikker som balayage, babylights, ombré, teasylights og meget mere.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023