Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

Danmark er det 17. mest populære land i verden at flytte til for udenlandsk arbejdskraft. Derudover er Danmark også det mest populære land i Norden

Foto: 123RF.com

Danmark er det 17. mest populære land i verden at flytte til for udenlandsk arbejdskraft. Derudover er Danmark også det mest populære land i Norden, og er på blot to år rykket otte felter op i placering. I forhold til de nordiske storbyer er det også København der ligger øverst. Det skriver Boston Consulting Group i en artikel via Ritzau.

Den nyligt udkomne undersøgelse Decoding Global Talent udgivet af Boston Consulting Group og The Network viser at de engelsktalende lande ligger i toppen, og at det i år er Australien der ligger på førstepladsen. USA dominerede ellers listen indtil 2020, hvor Canada overtog førerpositionen.

”Det er ekstremt flot, at Danmark lander en topplacering på listen. Vi er jo langt fra det 17. største land i verden. De allerøverste placeringer går naturligt nok til de engelsktalende lande, hvor de fleste kan være med sprogligt. Men udenlandsk arbejdskraft vil gerne til Danmark på grund af livskvaliteten og sikkerheden i landet,“ siger Managing Director & Senior Partner i Boston Consulting Group Andreas Malby.

Europæere vil arbejde i Danmark

Og det er særligt europæere der vil arbejde i Danmark. De fem lande der mest ønsker at arbejde i Danmark er i rækkefølge Estland, Finland, Portugal, Holland og Tyskland. Kaare Danielsen mener desuden at der er et stort uudnyttet potentiale for at rekruttere mere fra Sydeuropa.

”Det vidner om et godt dansk image, der formår at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. En stor og god nyhed for danske arbejdsgivere, der står og mangler kvalificeret arbejdskraft både på den korte og lange bane. Vi kigger nemlig ind i en international mangel på arbejdskraft bl.a. inden for områder som den grønne omstilling og kunstig intelligens, her er det enormt vigtigt, at vi kan tiltrække udenlandsk talent,” forklarer adm. direktør i Jobindex Kaare Danielsen.

Danskerne bliver helst hjemme

Til gengæld har danske arbejdere ikke et stort behov for at søge udenlands. I 2018 ville 10% gerne arbejde uden for Danmark, men under coronapandemien og de følgende nedlukninger var tallet faldet til blot 2%. I den nye undersøgelse er tallet kun steget til 3%, på trods af at verden er åben igen. Og de få danskere der rejser ud af landet for at arbejde, gør det under incitament af konkrete jobtilbud eller ønske om personlig udvikling eller kulturelle oplevelser. Danskerne rejser helst til USA, Tyskland, Storbritannien, Norge og Spanien.

“Danskere er glade for at arbejde i Danmark – og dem, som rejser ud, kommer ofte tilbage igen med nye erfaringer efter en periode. Vi skal være glade for, at så mange gerne vil arbejde i Danmark, det har vi brug for i en tid med mangel på arbejdskraft,” slutter Kaare Danielsen af.

Læs mere om undersøgelsen her.

Relateret indhold

24.05.2024hair.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

23.05.2024hair.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

22.05.2024PARK Styling

Sponseret

Specialiseret frisørsalon runder 10 år

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

16.05.2024hair.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024hair.dk

Søg kapital til din virksomhed

10.05.2024hair.dk

Butikstyverier i stigning

09.05.2024hair.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023