Copenhagen Fashion Week AW23/24: Når moden, håret og makeup’en smelter sammen til en helhed

Moden er selvfølgelig i fokus under Copenhagen Fashion Week, men moden; stilen og udtrykket underbygges af frisurerne og makeup’en. Det handler nemlig om helhedsudtrykket. Det har vi set på.

Foto: James Cochrane/CFW

Pia Finne, hair.dk

Tendenserne til efteråret og vinteren 2023/23 er netop blevet præsenteret på Copenhagen Fashion Week. På catwalken er tøjet naturligvis i fokus, men håret og makeup’en er i allerhøjeste grad med til at skabe stilen, og kan man som frisør være på forkant – selvfølgelig med frisuretendenserne – men også give kunderne i stolen er par hotte tips til modens tendenser til efteråret og vinteren, slår man to fluer med et smæk. 

Moden afspejler, tiden vi lever i, og den inspireres både fremtiden og fortiden. 

En af de største tendenser, der vil dominere modeverdenen i efteråret og vinteren 2023/24, er en fortsættelse af fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed. Flere og flere designere og brands vil tage initiativer til at skabe endnu mere bæredygtige og miljøvenlige kollektioner, og genanvendte materialer vil være en stor del af mange kollektioner. Genanvendt denim og vintage tekstiler vil blive brugt til at skabe unikke og personlige looks. 

En anden tendens vil være en tilbagevenden til vintage-inspirerede styles og snit. 60'erne, 70'erne og 80'erne er inspirationskilder for mange designere, og vi vil se en masse høje taljede bukser, oversized striktrøjer, retro mønstre og farverige accessories. 

En tredje tendens er et fortsat fokus på det komfortable og praktiske. Efter en lang periode med pandemi og hjemmearbejde vil mange stadig klæde sig afslappet og behageligt. Men det behagelige kombineres nu også med mere formelle elementer som blazere og høje hæle for at skabe en mere sofistikeret look. 

Eksperimenterende tilgange til farver og mønstre ses også. Vi vil se en masse farverige prints og mønstre, og farvepaletten vil være inspireret af naturen. Jordfarver, grønne nuancer og dybe røde farver ses samt gul, orange, lilla og pink. 

Endelig vil accessorizing være en vigtig del af modeverdenen i efteråret og vinteren 2023/24. Oversized halskæder, store øreringe og chunky armbånd vil være en stor trend og give personlighed og stil.

Frisurerne på catwalken 

Fokus er på det naturlige og afslappede look - men med en tilføjelse af nogle mere dramatiske elementer. Sådan lyder overskriften på hårmoden til efteråret og vinteren 2023/24. Og ja, det er en fortsættelse af sommerens trends. 

En af de største trends i efteråret og vinteren 2023 vil være korte frisurer. Pixie cuts og bob frisurer vil fortsat være populære, men der vil være mere fokus på asymmetriske snit og teksturerede overflader. Korte frisurer vil også have mere volumen og bevægelse. 

De længere frisurer kan være lagdelte. Lag vil give håret mere bevægelse og tekstur og give det et mere afslappet og naturligt look. Langt hår med et højt pandehår vil også være en trend, da det kan give ansigtet et mere sofistikeret udtryk. 

Når det kommer til hårfarve, vil naturlige farver stadig være populære, men der vil også være en tendens til mere dristige farver. Blå, pink og lilla vil være nogle af de mest populære farver, der kan give kant til en ellers klassisk frisure. For dem, der ønsker en mere subtil farve, vil "baby lights" også være populære. De tynde, naturligt udseende striber af lysere farve, der er placeret strategisk i håret for at give det mere dybde og dimension. 

Endelig vil styling af håret være en vigtig del af frisuretrenden i efteråret og vinteren 2023/24. Bølger og krøller vil fortsat være populære, men der vil også være en tendens til mere strukturerede styles, som stramme fletninger og sleek bobs.  

Håropsætninger vil også være populære, og der vil være fokus på at skabe en balance mellem en afslappet og en mere formel stil. 

Makeup’en på catwalken

En af de makeup tendenser, der vil dominere i efteråret og vinteren 2023/24, er en naturlig og frisk hud. Vi vil se en øget fokus på sund og glødende hud, og makeup vil blive brugt til at fremhæve og forbedre hudens naturlige skønhed. En let og gennemsigtig foundation, highlight på kindbenene og en blush på kinderne vil være nogle af de makeup-produkter, der vil blive brugt til at opnå det naturlige og friske udtryk. 

En anden stor makeup trend vil være en tilbagevenden til de klassiske og tidløse makeup looks. En simpel, men elegant øjenmakeup, en rød læbestift og velplejede bryn vil være nogle af de makeup-looks, man ser i efteråret og vinteren 2023/24. De klassiske looks vil skabe en sofistikeret og tidløs stil, der aldrig går af mode. 

Men der vil også være en mere eksperimenterende tilgang til farver. Vi vil se farverige øjenmakeup-looks, der vil variere fra lyse pastelfarver til dybe og intense farver som blå, grøn og lilla, og der vil være mulighed for at lege med farver og skabe sjove og unikke looks. 

En fjerde tendens vil være et fokus på øjnene. Store og dramatiske øjenvipper, graphic eyeliner og smukke øjenskygger vil være i fokus. Disse makeup-looks giver en intens og dramatisk effekt, der tilføjer et ekstra touch af glamour og stil. 

Endelig vil metalliske og glitrende makeup produkter også være en stor tendens i efteråret og vinteren 2023/24. Metal og glitter teksturer vil blive brugt til at tilføje en unik og dristig dimension til udtrykket. 

Artikler

31.05.2023|hair.dk

Gitti Conscious Beauty til Danmark

30.05.2023|hair.dk

Jeg tror på god karma

30.05.2023|hair.dk

Husk momsen 1. juni

30.05.2023|hair.dk

British Hairdressing Business Awards 2023

25.05.2023|hair.dk

Sommer i en krukke

23.05.2023|hair.dk

Man skal være specialist i det man gør

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023