Vi skal inspirere og skabe en stærk branche

”Frisørbranchen skal vokse, og det skal ske igennem en høj faglighed”. Det mener Anne-Sophie Skjødt Willumsen fra Zenz, og derfor samarbejder hun med NEXT om en række videreuddannelseskurser. ”Vi har et inspirerende educationteam med nogle meget nogle stærke kræfter, som vi gerne vil dele med resten af branchen”, lyder det fra Anne-Sophie.

Fra Zenz kurset i samarbejde med NEXT.. Foto: ZENZ

20.11.2023

Pia Finne, hair.dk

”Frisørbranchen skal holde sig oppe og vokse igennem høj faglighed, og det vil vi rigtig gerne medvirke til. Samtidig er det dejligt at kunne påvirke endnu flere i branchen. For det er vigtigt, at vi samarbejder om at skabe en frisørbranche, hvor det er sjovt at gå på arbejde, og hvor vi tager de priser, vores arbejde fortjener. Og det kan man kun gøre igennem høj faglighed”. Det siger Anne-Sophie Skjødt Willumsen, der er indehaver af Zenz efter tre vellykkede efteruddannelseskurser i NEXT-regi.

”Det er mega spændende at arbejde med efteruddannelseskurserne. Dels fordi vi selv efterhånden har 35-40 elever i vores saloner, og dels fordi efteruddannelse er oplagt og ikke mindst vejen til en højere faglighed i branchen”.

Hun mener, skolen gør et godt job i forhold til at uddanne eleverne, men at det kræver en indsats at fastholde et højt fagligt niveau og at blive ved med at lade sig inspirere, når man er færdiguddannet.

Foto: ZENZ

”Vi har et meget inspirerende educationteam med nogle meget nogle stærke kræfter, som vi gerne vil dele med resten af branchen”, lyder det fra Anne-Sophie.

I øjeblikket ser hun mange nye frisørsaloner, der dukker op, og hvor frisørerne står uden en rigtig uddannelse. ”Samtidig er der dukket mange enkeltmandssaloner op, og står man alene kan man ganske naturligt ikke have samme fokus på at få ny inspiration; en inspiration, der i øvrigt ofte kommer fra de unge, der er kreative og idérige”.

Anne-Sophie mener, branchen bevæger sig den forkerte vej mod billige priser og stoleleje, hvor den enkelte er ansvarlig for sin egen læring. ”Derfor skal vi skabe flere store fællesskaber, hvor vi kan lære on inspirere hinanden, som bl.a. kurserne på NEXT”.

Et oplagt samarbejde

Anne-Sophie mener samarbejdet med NEXT er oplagt. I løbet af 2023 har Zenz startet et samarbejde med skolen i forhold til elevernes grundforløb, hvor de kommer på besøg for at høre, hvad der forlanges af de unge frisører, hvad der skal til for at være på en læreplads og om verdensmålene; et område, som skolen er begyndt at arbejde med, og som Zenz har stor erfaring med.

Derfor ser Anne-Sophie det som en naturlig forlængelse af det samarbejde, at man nu også skaber videreuddannelseskurser med NEXT.

”I første omgang gjaldt de to kurser i herre- og dame trend, og senest et kursus i farver og finishprodukter med fokus på den grønne vinkel. Men vi tog udgangspunkt i alle produkttyper, og havde en god snak om de grønne produkter kontra de ikke grønne, hovedbundsanalyser og en workshop, hvor de 25 deltagere skulle arbejde med farveteori. Johan Galster fra Grøn Salon fortalte, og der blev fortalt om alle de forskellige certificeringer, der findes på markedet”.

Anne-Sophie slår fast, at man er i gang med at planlægge flere kurser i 2024 i samarbejde med NEXT, og at de kan findes på både NEXT-kursusplanen og på Zenz kursusoversigten, hvor der er et direkte link til NEXT tilmeldingssiden.

”Og kurserne i samarbejde med NEXT er AMU-kurser. Det vil sige, at man får løntilskud til kurserne både for assistenter og elever”, slutter Anne-Sophie Skjødt Willumsen.

Foto: ZENZ

Deltagerne om kurserne:

  • ”Fantastisk godt kursus, meget pædagogisk og god tid til at få hjælp. Klippe i det tørre, og klippe pandehår. Alt i alt en herre god oplevelse.”
  • ”Alt vi har set, har jeg fået en masse ud af!”
  • ”Det hele - et megafedt kursus!!”
  • Hvorfor valgte du at deltage på kurset?: ”For at blive inspireret til at klippe de klipninger, der ofte bliver lavet i salonen men med andre teknikker. Det er Rasmus god til at udfordre”

Foto: ZENZ

Foto: ZENZ

Foto: ZENZ

Foto: ZENZ

Foto: ZENZ

Foto: ZENZ

Relateret indhold

22.05.2024hair.dk

Nye værktøjer gør ESG-rapportering til en vækstmotor

21.05.2024hair.dk

80'er reboot: Permanent vender tilbage

22.04.2024hair.dk

Vinderne af DM i Skills 2024 er nu kåret

16.04.2024hair.dk

Passionen er hendes drivkraft

03.04.2024hair.dk

Hår og kultur

01.04.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Muud sørger for premium værktøjsopbevaring

25.03.2024HAIR AND BODY CARE NORDIC

Sponseret

STÆRK NYHED til dine negle

21.03.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

45 år som udlært frisør og Still Going Stronge

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023