10 gode grunde til at blive frisør

Ofte stiller kunderne i salonen spørgsmålet: Hvorfor blev du frisør? Det kan jo godt være svært at svære på, men her er hele 10 gode grunde til, at træde ind i frisørfaget.

Den gode kontakt med mennesker vægter højt i forhold til at vælge frisørfaget.. Foto: 123RF.com

21.08.2023

Pia Finne, hair.dk

Der er mange grunde til at vælge et bestemt fag, men spørger man frisører, hvorfor de har valgt netop deres fag, handler det ofte om passion, en kærlighed til faget og en lyst til at arbejde med mennesker, men der er faktisk yderligere en række grunde, som du måske ikke lige har overvejet. 

1. Du kan se verden

At være frisør er et virkelig globalt job, og så længe du har din saks og din kam, kan du stort set arbejde hvor som helst. Men selv hvis man vælger at blive boende i Danmark, er der masser af muligheder for også at rejse ud, og prøve kræfter med faget på internationalt plan.

De fleste leverandører og frisørorganisationer afholder konferencer, træning og shows internationalt, som man kan deltage i. Ikke alene er det en mulighed for at se verden, men de giver dig også chancen for at lære mere om, hvordan frisør fungerer i udlandet, netværke med andre frisører og se, hvilke trends og teknikker der trender over hele kloden.

2. Du har altid et job

Selv i hårde økonomiske tider har folk brug for at få deres hår klippet. Med hensyn til jobsikkerhed er frisører og bedemænd stort set garanteret et job for livet! Fortsæt din træning og uddannelse, hold dig opdateret med tendenser og udvid dit netværk, og du vil aldrig mangle arbejde.

3. Du kan tjene gode penge

De fleste mennesker kommer ind i frisør, fordi de elsker det, men det betyder ikke, at du ikke skal tjene en god løn på samme tid. Når du starter op, kan det nogle gange virke som om du arbejder meget for en relativt lille løn. Men det betyder ikke, at frisør ikke kan være en velbetalt karriere. Du kan have ambitioner om at blive salonchef eller du kan gå en anden vej og repræsentere et brand, når de holder shows eller klippeaftener. Du kan også gå en helt anden vej og blive tekniker for et brand.

4. Det er et af de lykkeligste job i verden

Frisør bliver gang på gang kåret som et af de lykkeligste jobs i verden. Her fokuseres på arbejdsglæde, kreativitet og at komme til at bruge sine færdigheder hver dag. At glæde klienter og skabe smukke resultater. Med andre ord; bevise dit talent for dig selv hver dag!

5. Der er masser af muligheder for at skabe et navn for dig selv

Der er masser af konkurrencer i frisørbranchen, der kan være med til, at du kan skabe et navn for dig selv. Uanset om det er på lokalt eller internationalt plan, er der ikke mangel på muligheder for at konkurrere mod dine samtidige og vise, hvor god du virkelig er. Ud over at blive kendt i pressen og branchen kommer det også med præmier. Fra penge til træning til verdensrejser. Og når du har vundet præmier, og folk ved, hvem du er, har du gode muligheder for at lave fotoshoots og arbejde backstage til modeshows e eller være ambassadør eller underviser for et brand.

6. Det kan være så fleksibelt som du er

At arbejde freelance bliver mere og mere populært blandt frisører, og der er mange forskellige roller inden for freelanceverdenen, man kan tage fat på. Du kan arbejde som mobilfrisør og besøge folk i deres hjem, i en salon, leje en stol eller som stylist på shows og optagelser. Der kan ikke benægtes, at det er hårdt arbejde, men hvis du vil være din egen chef, tilbyder frisørjobbet bestemt et fleksibelt bud på den sædvanlige 9-17.

7. Du møder nogle fantastiske mennesker

Uanset om du arbejder i en salon eller freelance, er frisør-jobbet et af de mest sociale jobs i verden. Du møder nye mennesker dagen igennem og får dem til at føle sig fantastiske, og når det kommer til socialt samvær inden for branchen, er der heller ingen mangel på arrangementer.

8. Invester i vækst

Uddannelse er afgørende i alle faser af din frisørkarriere, og frisørbranchen er en branche, hvor både medarbejdere og salonindehaveren er villig til at investere i vækst. Fra in-salon sessioner og små lokale træningsklasser til internationale uddannelsesbegivenheder, er alle som regel med. Når man som frisør holder sig opdateret med alle de nye ting og tendenser, bliver man endnu mere attraktiv for kunderne og derfor en mere værdifuld medarbejder for salonen. Omvendt; når salonen investerer i medarbejderne, bliver det lettere at tiltrække de gode medarbejdere.

9. Der er masser af variation

Ingen dage er ens. Hver kunde i stolen præsenterer en ny udfordring med deres egne unikke ønsker og resultater.

10. Du udvikler dine egne, personlige færdigheder

Hvis du tror, at en frisørkarriere begynder og ender med hår, får du dig en overraskelse. Fra klientpsykologi og kundeservice til tidsstyring og balancering af din økonomi, vil arbejdet som frisør give dig færdigheder, du kan tage med dig videre ud i verden. 

Foto: www.123RF.com

Relateret indhold

14.06.2024hair.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

13.06.2024hair.dk

Vil du tilbyde ”stille” behandlinger?

07.06.2024hair.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

06.06.2024hair.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024hair.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024hair.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

30.05.2024hair.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

29.05.2024hair.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

Jobmarked

Se alle

Soul of Hair ApS

Skal Du være selvstændig frisør?

Er det ikke tid til at få en større bid fra saksen? Soul of Hair giver dig muligheden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.08.2024

PARK Styling

PARK by Klipoteket I SVENSTRUP ved Aalborg SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør på DELTID eller FULDTID til vores skønne team på 5.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Thomas H i Nærum søger frisør!

Bliv en del af det dejligste team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK by Frisør Bentsen I HJERTET AF NYKØBING FALSTER SØGER FRISØR

Vi søger en sød og dygtig frisør til vores skønne salon i hjertet af Nykøbing Falster.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By KLINT I STORE HEDDINGE SØGER EN FRISØRELEV

Frisørelev til PARK By Klint

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til PARK By MENS CUT

Vi søger en fuldtid eller deltid dygtig, kreativ og engageret frisør eller lejer der har lyst på nye og spændende udfordringer.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

PARK By Cityfrisørerne I VEJLE SØGER NY FRISØR

Vi søger en ny frisør til vores team og er et team på 6 frisører.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

PARK Styling

Frisør til Søborg søges!

PARK By Bystrup & Pate søger frisør

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.07.2024

ZENZ

Drømmer du om et job hos ZENZ?

Ønsker du at deltage i Fashion Week, at blive undervist af frisører fra hele verden eller deltage i stylingopgaver i forbindelse med photoshoots? Så er ZENZ måske noget for dig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ZENZ

ZENZ søger passionerede frisører med den 4-årige uddannelse

Vil du arbejde i branchens sundeste og mest kreative arbejdsmiljø?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023