Håret er kroppens mode

”Den ultimative trend er det look, der er skabt til den enkelte, og som afspejler deres personlighed og stil i forhold til deres look”. Det mener Antoinette Beenders, der er Senior Vice President, Professional Global Artistry hos Aveda, hair havde en snak med hende om trenden lige nu og om, hvordan hun gerne vil have, frisørerne bruger hendes tanker og ideer.

Fra Nordic Hair Jam, hvor Antoinette Beenders var på scenen.. Foto: Aveda

20.06.2023

Pia Finne, hair.dk

Sammen med verdens førende fotografer, modeller og kreative talenter udvikler Antoinette Beenders Avedas dynamiske skønhedskoncepter og slående billeder, der kombinerer high-fashion sensibilitet og miljøbevidsthed. Og uanset om det er på en Vogue Italia-redaktionel optagelse, backstage på New York Fashion Week, i et partnerskab med Stella McCartney eller når det gælder udvikling af nye stylingprodukter, forbliver Antoinette tro mod sin vision om at fortælle en historie med hvert billede eller hvert et show, hun står bag. Som det i øvrigt var tilfældet hos We Are One i Norge.

Antoinette Beenders er Senior Vice President, Professional Global Artistry hos Aveda, og dermed ansvarlig for at inspirere den professionelle frisørbranche og få Aveda-brandet til at vokse rundt om i verden. 

I sin rolle fungerer Antoinette som global brandambassadør og samarbejder med Avedas brandledere på nye og hurtigt voksende markeder for at sikre den rette branding og lokale relevans.

Antoinette begyndte at arbejde med Aveda i 1997 som Global Guest Artist og som kreativ direktør for The Urban Retreat - Harvey Nichols' Aveda Concept Salon i London. I 1999 udviklede Antoinettes rolle sig til Global Creative Director, og i 2019 skiftede hun position til Senior Vice President, Professional Global Artistry, hvor hun fortsætter med at inspirere, skabe og rejse verden rundt med Aveda.

hair har haft en snak med Antoinette Beenders om, hvordan hun ser trenden, og om hvordan hun gerne vil have frisørerne bruger trendinspirationen ude i salonerne.

”For mig er hår kroppens tekstil. Jeg er enormt inspireret af tekstiler, og jeg elsker at manipulere hårets tekstur og style. Det er som fashion til kroppen”, siger Antoinette Beenders.. Foto: Aveda

Hvordan ser du den kommende trend? Klipninger/farve/stil

”Vi har set en masse mode på catwalken, der har haft en stærk indflydelse fra 1990'erne. Da hår er kroppens mode, gør den enormt populære Rachel-frisure (Jennifer Aniston fra 90'ernes tv-serie Friends) comeback. Denne sommer ser vi en tilbagevenden af dette lagdelte snit, men en 2.0-version af frisuren, hvor lagene er længere, og du kan bære denne klipning med eller uden pandehår og i forskellige længder. Det handler om lag, der indrammer ansigtet kombineret med en god føntørring, der skaber fylde”.

Hvordan skaber du trenden for Aveda?

”Den ultimative trend er det look, der er skabt til den enkelte, og som afspejler deres personlighed og stil i forhold til deres look. Vi har over 50.000 Aveda-kunstnere i vores netværk, der skaber individuelle trends for deres kunder hver dag bag stolen”.

Skaber I trends, som frisørerne kan bruge i salonen eller er de inspirerende?

”Jeg kan godt lide at skabe looks, der inspirerer frisører og får dem til at udtænke nye ideer til hårklipning, styling og farve samt skabe looks, der passer til deres kundekreds ved hjælp af den nyeste produktinnovation”.

Hvordan vil du have frisørerne til at bruge dine trends i den kommende sæson?

”Jeg vil gerne have, at frisører bliver inspireret af nye teknikker og derefter selv skaber trends for deres kunder”.

Arbejder du med nye produkter?

”Jeg er meget heldig at arbejde for Aveda, hvis avancerede veganske produkter er på forkant med en højtydende naturlig innovation. Dette giver mig mulighed for at arbejde med de nyeste og bedste produkter, en frisør kunne ønske sig”.

Hvad er dit foretrukne produkt – hvorfor?

”I øjeblikket er jeg helt vild med Aveda Botanical Repair Styling Crème. Jeg hjalp med udviklingen af produktet, og udover at reparere bindingerne i håret, tilføjer det også den helt rigtige mængde fleksibelt hold til håret. Så det er mit absolutte favori-produkt backstage”.

Hvad kan du lide ved at arbejde med hår?

”For mig er hår kroppens tekstil. Jeg er enormt inspireret af tekstiler, og jeg elsker at manipulere hårets tekstur og style. Det er som fashion til kroppen”.

Hvordan ser du udviklingen i salonbranchen?

”Jeg tror, at tilføjelsen af A-commerce eller augmented commerce, der går skridtet videre end e-handlen er fremtiden. Takket være intelligente enheder og ny teknologi, såsom kunstig intelligens, augmented reality og big data, kan vi nemlig automatisere vores køb til at ske i det nøjagtige øjeblik, hvor vi har brug for noget ...eller når vi bare vil have noget, og det er en gamechanger, som vil hjælpe vores branche med at bevæge sig ind i fremtiden”.

Foto: Aveda

Foto: Aveda

Foto: Aveda

Foto: Aveda

Foto: Aveda

Relateret indhold

24.04.2024hair.dk

DM 2024

23.04.2024hair.dk

Den digitale sikkerhed halter hos danske SMV’er

19.04.2024Upgrade Hair

Sponseret

Curl passion perfectionist & Curl passion shaper

19.04.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Introduktion til 'Sæsonens Farver' 2: Futurestalgia

17.04.2024KAO DENMARK A/S

Sponseret

Goldwell præsenterer årets farve 2024: Midnight Berry

15.04.2024IdHAIR Company A/S

Sponseret

Nyhed: Har du 9 sekunder?

11.04.2024Upgrade Hair

Sponseret

Curl passion enhancing fluid

08.04.2024FRISØRLAND.DK

Sponseret

Hovedbund i balance

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
FRISØRLAND.DK
Kursus
Let There Be Light // Frisørland kursus

Et kursus, hvor vi skal have blondinerne frem i bussen. Der bliver fokuseret på teknikker, fra store til små blonderinger, som kan mixes og matches med evo's produkter. Du kommer til at mestre lysningsprocesser, beizestyrker, glossinger og nye evo teknikker, som du kan tage med tilbage, og anvende i salonen allerede i morgen. Vi byder velkommen til Simone Høj, som har arbejdet på højt internationalt niveau og Peter Holt, Frisørlands dygtige tekniker. Pris er inkl. frokost.

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

København

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS ELUMEN BEGINNER

OPLEV FREMTIDENS HÅRFARVE

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

ZENZ
Kursus
Grøn frisør

Et inspirerende kursus, hvor du lærer alt om Grøn Salon og hvordan du kan få din egen salon certificeret.

Dato

06.05.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV, Denmark

ZENZ
Kursus
FARVEKURSUS BALAYAGE

Bliv fortrolig med forskellige lysningsteknikker som balayage, babylights, ombré, teasylights og meget mere.

Dato

13.05.2024

Tid

09:00

Sted

Thoravej 7, st. 2400 København NV

PARK Styling
Kursus
CURLY GIRL SAMT VIDEN OM NYE TEKNIKKER MED METTE ROSE OG KATRINE BJERRING

Opdag hemmelighederne bag smukke krøller ved at deltage i vores kursus i Kolding med Mette Rose og Katrine Bjerring!

Dato

13.05.2024

Tid

10:00

Sted

Kolding

PARK Styling
Kursus
INTRO- OG INSPIRATIONSKURSUS I PARK PRODUKTER & FARVER

Optimer din anvendelse af produkterne på vores kursus, hvor vi mødes for at dykke ned i farver og dele viden. Få en grundig forståelse og tryghed med vores produkter. En inspirerende oplevelse for alle.

Dato

15.05.2024

Tid

10:00

Sted

Kolding

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023